EGMOND-BINNEN - De Foresters heeft bijzondere goede zaken gedaan in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Dick Jan Ente won zelf van concurrent Sint Adelbert en vernam na afloop dat koploper SDOB tegen de eerste nederlaag van het seizoen was opgelopen waardoor de Heilooër formatie nu de koppositie deelt.

Het werd een stevige derby in Egmond-Binnen waar de thuisploeg het vooral van het fysieke moest hebben om De Foresters van het lijf te houden. Toch kwamen de gasten op voorsprong door Melle Kruit, maar zeven minuten later was het voormalig De Foresters-speler Nick Kramer die de stand gelijk trok.

Scheidsrechter Angevaare had onder tussen zijn handenvol aan de wedstrijd en moest behalve zes gele kaarten, waar overigens niets op af te dingen viel, ook rood trekken voor de aanvoerder van de thuisclub, Tico Tervoort. Met een onbesuisde actie op de benen van Stan de Boer kon hij terecht voortijdig de kleedkamer opzoeken. het bleek een breekpunt in de wedstrijd want vijf minuten later betekende een uithaal van Ozair Dahi de 1-2 waarna De Foresters in de slotfase via Barry Koppes en nogmaals Kruit uitliep naar een ruime zege: 1-4.