EGMOND AAN ZEE - Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee is op vrijdagavond 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 de thuisbasis van de Egmond Wandel Marathon. Dit betekent ook dat de Wandel Expo weer terugkeert in het kustdorp. Op de voor bezoekers gratis toegankelijke Wandel Expo is nog standruimte beschikbaar voor ondernemers die de wandeldoelgroep kennis willen laten maken met hun product en/of assortiment.

In Sporthal De Watertoren wordt het hele weekend gezorgd voor gezellige livemuziek. De Wandel Expo is de plek waar de naar verwachting 13.000 deelnemers hun stempelkaart ophalen. Op zaterdag en zondag starten en finishen de deelnemers van alle afstanden ook in de sporthal. De wandelaars hebben dus alle tijd om rond te kijken op de sfeervolle Wandel Expo.

Van alle Egmond Wandel Marathon-wandelaars is 70% vrouw. In de leeftijdscategorie tussen de 20 en 39 jaar is zelfs 80% van de deelnemers vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar.

De Wandel Expo is de ideale plek om wandelliefhebbers kennis te laten maken met een voor de doelgroep interessant product of assortiment. Standruimte op de expo biedt verschillende voordelen aan ondernemers en winkeliers. Zo sta je in direct contact met de wandeldoelgroep, heb je de mogelijkheid tot het aantrekken van nieuwe klanten, verbeter je de verkoop en kun je werken aan het versterken van je merk en imago.

Standruimte voor nieuwe exposanten


De Wandel Expo wordt opgedeeld in een groot aantal standruimtes, die gehuurd kunnen worden in diverse afmetingen. Voor de editie van 2024 zijn er nog diverse standruimtes beschikbaar. Sportorganisatie Le Champion, de organisator van de Egmond Wandel Marathon, is op zoek naar nieuwe exposanten in de vorm van lokale en/of regionale ondernemers en winkeliers die affiniteit hebben met de wandelsport en producten in hun assortiment hebben die voor wandelaars aantrekkelijk kunnen zijn.

Heb je interesse in standruimte tijdens de Egmond Wandel Marathon of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nienke Slobbe, Event Manager bij Le Champion, via nienke.slobbe@lechampion.nl.

Winters wandelweekend aan de kust


De 19e editie van de Egmond Wandel Marathon vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024. De opening van het weekend is op vrijdagavond 26 januari in Sporthal De Watertoren. Nieuw dit jaar is dat deelnemers naast de vertrouwde routes van 10,5 en 21,1 km ook kunnen kiezen voor een afstand van 15 km. Op zaterdag wandelen de deelnemers de Zuidroute, richting Egmond-Binnen en Castricum. ‘s Zondags staat de verrassende Noordroute richting Bergen en Schoorl op de agenda. Inschrijven voor het winterse wandelweekend kan via www.egmondwandelmarathon.nl.