BERGEN - Op 5 september vertrekt een team van Dental Udding Bergen naar Tanzania. In Moshi en Arusha zullen zij tandheelkundige zorg verlenen en met name kennis overdragen. Op het schema staan bezoeken aan een weeshuis, de albino’s en een huis waar straatjongeren worden opgevangen.

Om dit alles mogelijk te maken zijn verschillende fondswerving activiteiten ondernomen. De vvBergen meende hier ook op te moeten inspringen. Qua timing paste het uitstekend. Bij de club geldt een kledingplan en dat voorziet er in dat alle voetballers elke drie jaar compleet nieuwe tenues ontvangen. En juist deze zomer was het “wisseljaar” en kwamen er dus honderden tenues beschikbaar. Na overleg met Dental Udding zijn diverse complete sets kleding voor jeugdteams in verschillende leeftijdsgroepen uitgezocht en die gaan in grote voetbaltassen mee naar Tanzania. De voetbalshirts zullen worden verdeeld over meerdere huizen. Zie bijgaand ook voorbeelden daarvan.

Hopelijk zien we na september foto’s van voetballende kinderen in fraaie rode shirts met klinkende Hollandse sponsors zoals: hoofdsponsor van de vvBergen jeugd, Centrum Oosterwal en co-sponsors als Your Cargo Contact, Autobedrijf John Visser, Fabels, Dusseldorp en Doets Reizen. Deze sponsors worden uitdrukkelijk ook bedankt voor hun voortdurende ondersteuning.

Op de foto van rechts naar links, Aletta Udding, Lotte Botman, Wendy Groen en vvBergen materiaalman Dick Koning.