EGMOND-BINNEN - In de middenmoot van de vierde klasse van het zaterdagvoetbal heeft DTS een nipte overwinning geboekt op bezoek bij Sint Adelbert. De twee ploegen die verleden seizoen nog in het zondagvoetbal uitkwamen deden niet zoveel voor elkaar onder. De ploeg uit Oudkarspel bleek uiteindelijk het gelukkigst ondanks dat ze lange tijd met tien man speelden.

Al snel in de wedstrijd was er namelijk een rode kaart voor Bowie Tamis, maar de thuisploeg van coach Rogier Bunink kon niet profiteren van de numerieke meerderheid en speelde een matige eerste helft. In de tweede helft werd de druk van de Egmonders steeds groter, maar stuitte men keer op keer op een uitstekende DTS-goalie en bleken de Langedijkers die heel veel strijd leverden in de omschakeling zelf ook gevaarlijk.

Uit één van die aanvallen kreeg de ploeg een strafschop te nemen die koelbloedig werd benut door Juary dos Santos. Het bleek de enige treffer te zijn van de wedstrijd waardoor het team van René Duijs de drie punten meenam in de tas en voorlopig klimt naar een vierde plaats.