REGIO – Zowel Duinrand S als Zeevogels leed vandaag een nederlaag. De ploeg uit Schoorl boog voor Rood-Wit Zaanstad, terwijl Zeevogels de voorsprong niet over de streep kon trekken tegen Knollendam.

Duinrand S – Rood Wit Zaanstad 1-4
‘We begonnen niet best, we waren niet scherp’, stelde Martin Rood. Daar kreeg Duinrand S al snel de rekening voor gepresenteerd. Na twee minuten kwam Rood-Wit Zaanstad op 0-1 en na tien minuten verdubbelde het de score. De gastheer kreeg daarna mogelijkheden om terug te komen, zo kopte Perry Modder op de paal, maar wederom viel het doelpunt aan de andere kant.

Twintig minuten voor tijd kwamen de gasten op 0-4, waarna Teun Louter iets terug deed. ‘Daarna kregen we twee, drie kansjes. Maar als je slap begin wordt het moeilijk om het naar je toe te trekken.’

Zeevogels – Knollendam 2-3
Zeevogels en Knollendam maakten er niet bepaald een aantrekkelijk duel van. ‘Het was een hele slechte pot van beide kanten’, aldus Mike Twisk. ‘Aan de bal was het heel slordig en verdedigend waren de ruimtes veel te groot van onze kant.’

Desondanks waren er voldoende kansen. ‘Maar we blijven moeite houden on ze te benutten.’ Halverwege ging Zeevogels met 1-0 aan de leiding door een doelpunt van Jay Herman, maar een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Al snel tekende Jay Herman voor de 2-1, maar in de slotfase trok Knollendam aan het langste eind en won het met 2-3. Twisk: ‘In de laatste fase werden de ruimtes bij ons nog groter en dan weet je dat het mis kan gaan. Dat bleek vandaag.’