EGMOND AAN ZEE – Egmondia heeft afgelopen zondagmiddag drie zeer welkome punten gepakt, al had het toch wat minder spannend gekund. De Egmonders zagen een 3-0 voorsprong verdampen, maar tien minuten voor tijd pakte het alsnog de zege, 4-3.

Het werd billen knijpen in Egmond aan Zee. ‘Het was inderdaad spannend’, beaamde Jos Mouwes. Halverwege zag het er echter niet naar uit dat het spannend zou worden. ‘We hebben het in de eerste helft goed gedaan en we stonden volkomen verdiend 3-0 voor.’

Nadat Justin Recourt uit de draai de score had geopend liep Egmondia via Daan Groot en Tim Blaauboer uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong halverwege. ‘Na rust waren we niet scherp, dat begon vlak voor rust eigenlijk al’, vervolgde Mouwes. Twintig minuten later had DTS de stand weer gelijk getrokken. ‘Niet eens onverdiend. Als wij niet volle bak spelen krijg je hem tegen. Als je onderin staat mag je niet verslappen en dat deden we wel.’ Met een volley vanaf tien à vijftien meter, die via de onderkant van de lat binnen viel, zorgde Recourt voor een nieuwe voorsprong voor Egmondia. Ditmaal gaf de thuisploeg het ook niet meer uit handen. Iets wat ook te danken was aan Daan Min. De doelman, die normaliter zijn wedstrijden in het derde elftal speelt, keerde vlak voor tijd een inzet van DTS. A-Junior Rick Lek moest voortijdig naar de kant. Een wat onbehouwen overtreding resulteerde in een blessure bij Lek. ‘Die jongen van DTS deed het niet expres, maar het zag er slecht uit.’

De zege zorgde logischerwijs voor een tevreden Mouwes. De coach die in het zonnetje kon nagenieten. In de hoop dat deze zege zijn ploeg een boost geeft richting de laatste zes competitieduels.

Egmondia – DTS 4-3 (3-0)
1-0 Justin Recourt
2-0 Daan Groot
3-0 Tim Blaauboer
3-1 Marc Nelis
3-2 Jeffrey Rispens
3-3 Michael Wouters
4-3 Justin Recourt