EGMOND AAN ZEE – Egmondia heeft in de tweede ronde van de nacompetitie goede zaken gedaan. Tegen SC Dynamo werd de kans op handhaving in leven gehouden; 2-0.

Doordat meerdere teams zich terugtrekken uit het zondagvoetbal of opgaan in een fusieclub kan het slot van de nacompetitie nog worden gewijzigd, maar het deed niets af aan het belang van de tweede ronde. Daarin was een overwinning voor Egmondia noodzakelijk om kans te houden op lijfsbehoud. Daar slaagde het tegen Dynamo in.

Tweemaal werd de Dynamo doelman gepasseerd. Was het na tien minuten Justin Recourt die na een mooie bal van Jip van de Himst knap raak schoot, deed Daan Groot dat na zo’n twintig minuten via de onderkant van de lat. Het gebeurde in een eerste helft waarin het op en neer ging en doelman Roy Broertjes twee belangrijke reddingen verrichte.

‘In de tweede helft was er weinig spektakel. Dynamo ging druk zetten maar dat leidde niet echt tot kansen’, zag Daan Groot. ‘Wij stonden achterin goed en wonnen de duels.’

Egmondia – SC Dynamo 2-0 (2-0)
1-0 Justin Recourt
2-0 Daan Groot