REGIO – Egmondia is er door een thuiszege in geslaagd om directe degradatie te voorkomen. Competitiegenoot VV Bergen verloor op de laatste speeldag in eigen huis. Zeevogels zegevierde terwijl de degradatie een feit werd voor Duinrand S.

Egmondia – Vrone 2-1
‘Ik ben er wel blij mee. We moeten er alles uittrekken wat er uit te halen valt. We hebben het op eigen kracht gedaan’, zei Jos Mouwes. ‘We hebben gewonnen en nu niet in laatste minuut de winst weggegeven.’

Halverwege ging Egmondia tegen Vrone met 2-0 aan de leiding. Justin Recourt wist de score te openen waarna Mats Stam de gastheer op 2-0 bracht. Een kwartier voor tijd deden de gasten iets terug. ‘Toen kwam het billen bij elkaar kwartiertje van Egmondia’, vervolgde de coach. ‘Onze keeper Roy Broertjes hield ons twee keer van een gelijkspel af.’ De Egmonders beginnen over twee weken tegen vierdeklasser SC Dynamo aan de nacompetitie.

VV Bergen – SVA Assendelft 0-5
‘In februari heb je het nog over de tweede periode, vervolgens verlies je op een hele lelijke wijze van tien man van Vrone en pak je bijna geen punten meer’, aldus Djordi Hopman.

Tegen SVA Assendelft werd het een vervelend einde van het seizoen waarin VV Bergen de doelstelling haalde. ‘Ik denk dat wij ons net zoals bij SVA uit afgelopen zondag voor schut hebben gezet.’ Na een 0-1 ruststand en wat halve kansen voor de gastheer wisten de gasten na de pauze snel uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. ‘Toen gingen de koppies hangen. Gelukkig werd het “maar” 0-5’, vervolgde de oefenmeester.

Ondanks dat het doel werd gehaald was de ruime nederlaag een vervelend einde. ‘In de afgelopen drie weken hebben we laten zien mentaal erg zwak in elkaar te steken. Het seizoen ging als een nachtkaars uit en nu is zelfs de nachtkaars weg.’

RCZ – Duinrand S 2-2
‘We zouden voor de 30-0 gaan, maar dat was niet mogelijk’, kon Martin Rood er nog wat humor uit krijgen. De degradatie was immers ook geen verrassing aangezien er alleen bij een monsterscore nog kans was op handhaving. ‘ Voor rust speelden we heel aardig’, vervolgde de coach.

Bij RCZ ging Duinrand S na vijftig minuten met 0-2 aan de leiding en leek de ploeg in ieder geval met een zege afscheid te nemen van de vierde klasse. Sieb Tuin wist de score vanaf elf meter te openen waarna Nick Hartland op aangeven van Yannick Spaander na rust voor de 0-2 zorgde.

In het laatste half uur kwam RCZ terug tot 2-2. Daar bleef het bij. Rood: ‘Als je steeds met ander elftal speelt en spelers mist dan bouw je geen team op. Terwijl het qua trainingen uitstekend is.’

Sporting S – Zeevogels 2-3
Zeevogels wist in Schermerhorn de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bij Sporting S winnend af te sluiten. Nadat de Egmondse ploeg via tweemaal Jeffrey Kruijff op 0-2 was gekomen deed Kris van Saase vanaf elf meter iets terug. Gilles Groot scoorde de 1-3 waarna Van Saase de 2-3 voor zijn rekening nam. ‘Dit is in ieder geval een goede afsluiting. Het was een heel erg wisselvallig seizoen. Tot de winterstop ging het redelijk, maar daarna hebben we weinig punten gehaald waardoor je moet vechten om niet tegen degradatie te moeten spelen’, aldus Dennis Kanne.