REGIO – Derdeklassers Egmondia en VV Bergen speelden beiden gelijk. Een klasse lager pakte het Egmondse Zeevogels eveneens een punt.

Egmondia – SVA Assendelft 1-1
Het duel tussen Egmondia en SVA Assendelft was er één die alle kanten op kon. Beide teams wisten meerdere kansen te creëren. De Egmonders wisten uit één van die mogelijkheden na een goede aanval via Justin Recourt de score te openen. Tien minuten later betekende een wat ongelukkig eigen doelpunt de gelijkmaker. Een vrije trap eindigde via de lat en de rug van de Egmondse doelman in het doel. Daan Groot: ‘Daarna kregen beide teams nog een aantal kansen, maar de uitslag was wel terecht.’

Hercules Zaandam – VV Bergen 1-1
Na zes wedstrijden behaalde VV Bergen weer eens een resultaat. ‘1-1 is een terechte afspiegeling van de wedstrijd’, oordeelde Djordi Hopman. In Zaandam wist Stijn Vrasdonk de score na twintig minuten te openen, al was de eerste helft voor Hercules Zaandam. De gastheer liet drie kansen onbenut, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak.

‘Na rust hadden zij de bal en waren wij het gevaarlijkst’, zag Hopman. In de blessuretijd kwam Noah Robles tweemaal in een kansrijke positie, maar de aanvaller wist de kansen niet te verzilveren. Hopman: ‘Jorrit Stoop stond vandaag goed te keepen en we hadden vandaag een hele goede scheidsrechter.’

RCZ – Zeevogels 3-3
‘Als je drie keer achter komt dan mag je je handen dicht knijpen. Aan de andere kant vond ik ons negentig minuten de bovenliggende partij, alleen hebben we de kansen niet benut’, zei Dennis Kanne na afloop.

Nadat Zeevogels het achterin verdedigend wilde oplossen profiteerde RCZ optimaal en bracht de stand op 1-0. Het was Jay Herman die de stand gelijk trok. Nog voor rust kwam de gastheer echter weer tot scoren. ‘Dat was zuur, zeker omdat het een belangrijke wedstrijd was.’ Er werd een extra spits bijgezet en met een afstandsschot van dertig à vijfendertig meter tekende Levi de Waard voor de gelijkmaker. Diezelfde De Waard wist, na de 3-2, opnieuw tot scoren te komen. Kanne: ‘We krijgen te makkelijk doelpunten tegen.’