EGMOND - De inschrijving voor de zevende Fjoertoer Egmond is geopend. Vanaf maandag 9.00 uur kunnen wandelaars zich inschrijven voor dit lichtspektakel in het donker. Organisatie Le Champion doet er samen met de bewoners, kunstenaars en artiesten alles aan om er een onvergetelijke wandeltocht van te maken. Vuur- en geluidshows, acts, optredens en vele duizenden lichtjes maken dit jaarlijkse feestje compleet. Het evenement is erg geliefd onder wandelaars en alle voorgaande editie waren vroegtijdig uitverkocht.

Samen met 10.500 andere wandelaars starten de deelnemers vanaf Hotel Zuiderduin. De deelnemers wandelen over het strand, door de duinen, bossen en sfeervol verlichte straten. Onderweg vinden er weer spectaculaire acts plaats, die het evenement ieder jaar een hoge belevingswaarde geven. Daarnaast doen de enthousiaste bewoners langs de route er alles aan om de passage van de wandelaars onvergetelijk te maken. De finish van alle afstanden vindt plaats vanaf 20.00 uur op de hoofdstrandopgang bij de vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee. Na afloop vindt uiteraard de afterparty plaats in Hotel Zuiderduin en in het gezellige centrum van Egmond aan Zee.

Family Fjoertoer breidt uit
Naast de Fjoertoer vindt de Family Fjoertoer dit jaar voor de 3e keer plaats. Na de successen van afgelopen jaren heeft de organisatie de limiet verhoogd. Er kunnen dit jaar maar liefst 2.000 deelnemers meedoen. De afstand is speciaal voor kinderen die met de hele familie kunnen wandelen. De inschrijving voor de Family Fjoertoer opent aanstaande maandag 1 juli. Een week later dan de inschrijving van de Fjoertoer Egmond.