SCHOORL - Het enthousiasme voor de 44e editie van de Groet uit Schoorl Run op zondag 11 februari is enorm. De twee langste afstanden van 21,1 en 30 kilometer zijn vroegtijdig uitverkocht. Voor wie nog mee wil doen met het geliefde hardloopevenement moet snel zijn. Maar liefst 70% van de startbewijzen voor de Mizuno 10 kilometer zijn verkocht. Inschrijven kan zolang er nog startbewijzen beschikbaar zijn via www.groetuitschoorlrun.nl.

Met nog een kleine twee maanden te gaan, komt de deelnemerslimiet van de Groet uit Schoorl Run in zicht. De populariteit van het evenement is te danken aan zijn schitterende parcours. De oudste bossen van Nederland en een van de breedste duingebieden van Staatbosbeheer vormen elk jaar weer het adembenemende decor. Daarbij doorkruisen de deelnemers de pittoreske oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp.

Het grootste onderdeel van de Groet uit Schoorl Run is de Mizuno 10 km. Deze afstand is perfect voor de beginnende hardloper, maar ook erg geliefd bij de doorgewinterde loper. Het parcours is geheel verhard en bevat weinig hoogtemeters, ideaal voor fanatieke deelnemers om persoonlijke records te verbeteren.

NK 10 km


Net als afgelopen editie zal tijdens de Mizuno 10 km het Nederlands Kampioenschap 10 km plaatsvinden. Een titel die iedere hardloper graag aan zijn of haar palmares toevoegt. In 2023 werden tal van persoonlijke records verbroken, met als hoogtepunt het aanscherpen van het Nederlands record bij de dames door Dianne van Es in een waanzinnige tijd van 30.29. Zal het Nederlandse topveld in 2024 weer zorgen voor een recordregen?

Kids Run

Voor al het aanstormend hardlooptalent tussen de 4 en 13 jaar wordt er tijdens Groet uit Schoorl Run een Kids Run georganiseerd. Over een afstand van 1.200 meter lopen de kinderen door het zogeheten Duinstreekgebied van Schoorl. Alle prestaties worden bekroond met een medaille. Inschrijven voor de Kids Run kan tot en met maandag 29 januari via www.groetuitschoorlrun.nl.