AALSMEER – Het seizoen zit er op voor HV Berdos. De ploeg van scheidend trainer/coach Hans Elout sloot de competitie af met een nederlaag, 31-28.

Voor coach Hans Elout was het zijn laatste wedstrijd bij HV Berdos. Vanwege zijn werk heeft de oefenmeester besloten er na dit seizoen mee te stoppen. In zijn laatste jaar slaagde hij er met zijn ploeg in om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Iets wat vorige week al werd bereikt waardoor de laatste competitiewedstrijd geen belang had voor de ploeg. Wetende dat Aalsmeer nog voor de derde plek wilde gaan en nog een appeltje te schillen had met Berdos, en er voor henzelf niets meer op het spel stond kon het zonder enige druk aan deze pot beginnen.

Aalsmeer was op volle oorlogssterkte tegen Berdos dat slechts twee wissels had. In het begin was het even om een om score, maar al snel nam Berdos constant de leiding in deze wedstrijd. Mooie en geduldig uitgevoerde aanvallen resulteerden in mooie doelpunten. De hele eerste helft bleef de uitploeg aan de goede kant van de score met een 15-16 voorsprong bij de rust.

‘In de rust hadden we afgesproken om lekker zo door te gaan, maar verdedigend een tandje erbij te doen’, aldus Hans Elout. ‘In de tweede helft konden we ons prima aan de afspraken houden en uitlopen tot zes doelpunten.’ Aalsmeer verblikte of verbloosde niet en bleef hun eigen spel spelen. Tien minuten voor tijd brak de conditie Berdos op en door aanvallend dom balverlies en verdedigend niet meer dat stapje extra te kunnen zetten, kwam Aalsmeer door snelle breaks en snelle aanvallen weer op gelijke hoogte. ‘Hier hadden wij geen antwoord op.’ Zo won Aalsmeer alsnog met 31-28 van Berdos, dat als achtste eindigde op de ranglijst.