EGMOND - Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 12 januari 2020. Jaarlijks trekt dit spektakel aan het begin van het nieuwe jaar een grote stroom hardlopers naar de Noord-Hollandse badplaats. Meer dan 14.000 hardlopers schreven zich de afgelopen maanden al in. Dit betreft zowel individuele deelnemers als teams van bedrijven, die meedoen aan de Businessloop. De startbewijzen voor de hoofdafstand, de 21,1 km, zijn reeds voor 85 procent verkocht. Voor iedereen die liever een kortere afstand loopt, is er de kwart marathon (10,5 km).

Internationaal deelnemersveld
Opvallend is de grote interesse uit het buitenland. Honderden lopers uit 36 verschillende landen komen een weekend naar Egmond aan Zee voor de unieke sfeer van de NN Egmond Halve Marathon. Uiteraard zijn daarbij veel deelnemers uit Duitsland, België, Luxemburg en Groot-Brittannië, maar ook lopers uit Italië, Polen, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten hebben zich ingeschreven voor het evenement. Veel hotelaccommodaties in de regio zijn dan ook al volgeboekt. Zo ook partner van het evenement, Hotel Zuiderduin, dat een speciaal 'Egmond' arrangement aanbiedt.

Uitdagend parcours
De combinatie van verharde én onverharde wegen plus de wisselende weersomstandigheden zorgen ieder jaar weer voor een geweldig spektakel op het Noordzeestrand en in de duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Volgens velen tel je als hardloper pas écht mee als je 'Egmond' een keer gelopen hebt.

Nieuw! Egmond Mini Marathon op Camping Bakkum
Voor de allerkleinste hardlopers worden op zondag 12 januari ook de Egmond Mini Marathons georganiseerd. Dit onderdeel vindt dit jaar voor het eerst plaats op twee locaties: net als vorig jaar in Egmond aan Zee en komende editie voor het eerst ook op Camping Bakkum. Er wordt voor kinderen van 4 t/m 13 jaar een uitdaging parcours van 1 km uitgezet.

Laatste twee weken om in te schrijven
Inschrijven is nog mogelijk t/m maandag 30 december via www.nnegmondhalvemarathon.nl. Er kunnen maximaal 13.500 deelnemers meedoen aan de halve marathon en 5.000 aan de kwart marathon.