REGIO – Het treffen tussen SV Koedijk en Egmondia heeft afgelopen zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Competitiegenoot Alkmaarsche Boys moest genoegen nemen met een punt, terwijl VV Bergen in de blessuretijd tegen een nederlaag aanliep.

SV Koedijk – Egmondia 2-2
Tegen Egmondia kwam SV Koedijk door een goede treffer van Luc Wagenaar al snel op 1-0. ‘Daarna hadden we geen controle en kregen wij kansen tegen. We brachten niet genoeg de eerste helft’, stelde Roy Rowinkel. Uit een vrije trap van Marc Min tekende Carlo Smit op gelijke hoogte en nog voor de pauze namen de Egmonders via Justin Recourt de leiding. ‘In de tweede helft kon het twee kanten op gaan’, aldus Daan Groot. Tom Hofkamp scoorde een half uur voor tijd de 2-2. ‘Dat was vandaag zeker terecht.’

Roy Rowinkel: ‘Na rust waren we de de betere partij. Een gelijkspel is een juiste weergave het spel. Helaas schieten wij er weinig mee op.’

VV Bergen – VV Limmen 1-2
VV Bergen verloor op eigen veld van VV Limmen. Coach Djordi Hopman was er behoorlijk chagrijnig van. ‘Het was een waardeloze wedstrijd waarin Limmen het betere van het veldspel had en wij de kansen’, stelde de coach. Nadat drie aanvallen van de gasten wegens buitenspel waren afgefloten kwam het de vierde keer, ondanks een vlagsignaal, tot scoren. Aan de andere kant werd een treffer van Bergen afgekeurd. ‘Ik heb geen goed woord over voor hun grensrechter’, was Hopman duidelijk. Na de pauze faalde Djara Grootenhuis oog in oog met de doelman, maar tien minuten voor tijd scoorde Stijn Vrasdonk de gelijkmaker. Nadat een doelpunt van de gastheer was afgekeurd trok Limmen in de 92e minuut de zege naar zich toe. ‘Daar verdedigden we niet goed uit. We vergaten te dekken.’

FC Purmerend – Alkmaarsche Boys 0-0
Alkmaarsche Boys bleef bij FC Purmerend steken op een doelpuntloos gelijkspel. ‘We hadden zes kansen en zij twee en we hadden zeventig procent balbezit. Wij waren gewoon beter’, meende Mats Blokdijk. In Purmerend moest Alkmaarsche Boys op drie plekken omzettingen doen, iets dat goed uitpakte. ‘Rechtsbuiten Nick Boon speelde centraal achterin en dat deed hij erg goed. Daarnaast keepte Jesse Bellekom heel goed’, was Blokdijk tevreden. ‘De mentaliteit en karakter was prima.’