ALKMAAR - Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet uit Schoorl Run op zondag 13 februari en de Zandvoort Light Walk op zaterdag 19 februari te annuleren. De organisatie is tot dit besluit gekomen na de laatste persconferentie van het kabinet op vrijdag 14 januari, waaruit bleek dat er op korte termijn nog geen perspectief wordt geboden richting het opheffen van het evenementenverbod. Le Champion betreurt het ten zeerste deze keuze te moeten maken, maar is gelet op de voorbereidingsperiode hiertoe genoodzaakt haar verantwoordelijkheid te nemen.

Bij de Groet uit Schoorl Run acht de sportorganisatie het bovendien medisch gezien niet verantwoord om een evenement in de winter met kans op lage temperaturen te organiseren, zonder daarbij een locatie te kunnen aanbieden waar iedereen veilig op 1,5 meter kan worden opgevangen. Bij de Zandvoort Light Walk zijn er, kijkend naar de huidige en de te verwachte coronaregels, te veel onzekerheden of de unieke eventbeleving kan worden aangeboden. Wel wordt er positief gekeken naar het organiseren van evenementen ná februari.

Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de kosten die door de organisatie ter voorbereiding op de evenementen gemaakt zijn.

Groet uit Schoorl Run
Zondag 13 februari zou Schoorl tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run volstromen met 10.000 hardlopers, die konden genieten van de adembenemende natuur rondom het parcours, dat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer gaat. Ook staat het Nederlands Kampioenschap 10 km op het programma. Het hardloopevenement staat nationaal bekend als snel parcours, waar jaarlijks persoonlijke records worden verbroken. Le Champion onderzoekt nog of de NK 10 km op een ander moment kan plaatsvinden.

Zandvoort Light Walk
Zandvoort zou op zaterdag 19 februari 2022 voor de tweede keer het decor zijn voor de Zandvoort Light Walk. Na de succesvolle, eerste editie in 2020 was het de bedoeling dat wandelaars wederom konden genieten van een zee aan lichtkunstwerken en -acts in de bekende badplaats. Het strand, het gezellige centrum en het razendsnelle CM.com Circuit Zandvoort zouden worden aangedaan, terwijl men tegelijkertijd kon genieten van alle bijzondere acts.

Edities 2023
In 2023 staan de Groet uit Schoorl Run en de Zandvoort Light Walk gepland op zondag 12 en zaterdag 18 februari. De inschrijving opent medio september 2022.