EGMOND - Dit jaar stonden 10.500 deelnemers aan de start van de 7e editie van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden kiezen uit vijf verschillende routes: 14, 19 Noord, 19 Zuid, 26 en een familieroute van 6 km speciaal voor het hele gezin. Voor de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond, het officiële goede doel van het evenement, werd door de wandelaars een recordbedrag opgehaald van € 10.270,-. De goede weersomstandigheden gaven het evenement nog meer glans.

Noflik December
De Fjoertoer Egmond stond dit jaar in het teken van Noflik December. De Friese benaming voor de gezellige feestdagen in december: het sinterklaasfeest, de kerstdagen en de warme sfeer onderling stonden centraal. Met de Fjoertoer Egmond heeft Le Champion de feestelijke decembermaand ingeluid. Het thema vormde inspiratie voor kunstenaars, artiesten, bewoners én deelnemers. Overal op de route was het thema zicht- én voelbaar.

Wie is de Fjoerste?
Niet alleen de wandelaars en de organisatie pakten groots uit, ook bewoners langs de route haalden alles uit de kast om van het evenement een succes te maken. Tijdens het evenement wordt een speciale bewonersverkiezing georganiseerd om het 'Fjoerste huis' uit te roepen. Dit jaar deden 10 huizen mee aan de verkiezing. Daarnaast hadden honderden bewoners hun huis versierd en stonden langs de route.

Recordbedrag voor goede doel
Vanaf de eerste editie zijn de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond het goede doel van het evenement. Bij inschrijving konden wandelaars een donatie doen voor het doel. De cheque werd voorafgaand aan de start uitgereikt. Op de cheque stond een prachtig recordbedrag van € 10.270,-. Dit geld wordt gebruikt om nieuwe reddingspakken te kopen voor de hulpverleners. Ook op het evenement waren de KNRM en de Reddingsbrigade Egmond weer goed zichtbaar met een creatie op het strand.

Volgende editie
In 2020 vindt de 8ste editie van de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 28 november. Maandag 22 juni gaat de algemene inschrijving open. Leden kunnen zich al eerder inschrijven van 1 t/m 15 juni en de inschrijving voor de Family Fjoertoer gaat maandag 29 juni open.