SCHOORL - Wat is er leuker dan kinderen zien bewegen en plezier maken. Dat kan bij Tennis University nu ook met het nieuwe beweegaanbod speciaal voor peuters en kleuters. Mede door een signaal vanuit de GGD en GGZ van achterstand in de motorische ontwikkeling bij peuters en kleuters, gaat Tennis University in samenwerking met TC Schoorl van start met “Fit en Fun”. Een aanbod waarmee kinderen van 2,5 - 5 jaar op een leuke en uitdagende manier aan de slag gaan om het motorisch bewegen te verbeteren. Vooruit, achteruit, draaien, springen, kruipen: bewegingen in alle richtingen staan centraal.

Met de methode Multi Skillz wordt onder leiding van een professional een 10-weekse training aangeboden waarin alle motorische vaardigheden worden geoefend. Marloes Hart-Rink, eigenaar van Tennis University, merkt dat vaak een bepaalde basis bij jonge kinderen ontbreekt om goed te starten met een sport. “Een veelzijdig ontwikkelde basis helpt een kind in zijn verdere sportontwikkeling, iets waar je de rest van je leven wat aan hebt, vertelt Marloes. Hoe meer variatie in beweging, hoe sterker je lichaam wordt.” “We zijn een tennisschool waar de trainers ook zijn opgeleid om motoriek te trainen. Het aanbod van Multi Skillz is een unieke aanpak die zorgt voor goede basisvaardigheden die echt voor alle sporten te gebruiken zijn. Daarnaast groeit het zelfvertrouwen en wordt een goede basis gelegd voor een gezond en sportief leven.” Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, maar vooral voor jonge kinderen waarvan de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden volop in ontwikkeling is. De focus van de methode ligt op positieve coaching, plezier en samenwerken, op basis van een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier van stimuleren. Niet voor niets wordt de methode al op meerdere locaties gebruikt, zowel in Nederland als in andere landen. Trainers en ouders zijn razend enthousiast en zien kinderen vooruitgaan in hun bewegen. “Door hun enthousiasme hebben wij ons als Tennis University verdiept in de methode en nu willen we dit ook in Dijk en Waard lanceren, aldus Marloes”.

Dat ze na de trainingen uiteindelijk besluiten om te gaan tennissen is mooi, maar niet de insteek van Tennis University. Het gaat er voornamelijk om een mooie basis te leggen in bewegen zodat de kinderen straks hun favoriete sporten kunnen ontdekken met meer zelfvertrouwen. Kortom, Fit en Fun is een mooi beweegaanbod voor peuters en kleuters binnen de gemeente.

Op 3 april wordt door TC Schoorl een open dag georganiseerd waar de Kick Off plaatsvindt van “Fit en Fun”. Iedereen van 2,5 tot 5 jaar die geïnteresseerd is in dit nieuwe aanbod is van harte welkom, maar opgave vooraf is noodzakelijk. Meer informatie en opgeven kan via info@tennisuniversity.nl.