BERGEN - HollandSchermen, een van de grote schermverenigingen van Nederland, organiseert jaarlijks het internationale schermtoernooi Ludus et Gladius op alle wapens. De 6e editie van het sportevenement vindt op 4 en 5 november plaats in Bergen. Daarmee gaat HollandSchermen terug naar de bron.


Hoofdtrainer Jeroen Divendal: “HollandSchermen ontstond in 1999 door een fusie van de Bergense schermclub De Gascogner en Avivas uit Alkmaar. Dit was de opmaat van een succesvolle vereniging met naam en faam in de schermwereld. We hebben daarom ook altijd veel Bergense leden gehad, zoals Elisha Yuno, Team NL lid metmet internationaal succes.”

Regulier vindt het ‘Ludus et Gladius’ toernooi plaats in De Meent in Alkmaar rond Pasen. Door veranderingen in de nationale schermkalender verhuist het toernooi vanaf deze editie naar het begin van het seizoen. Het toernooi wordt geschermd volgens de KNAS-reglementen in het hoofdtoernooi met poules en eliminaties zonder herkansing.

Het publiek is zeer welkom om de wedstrijden te bekijken. Kijk eens van dichtbij naar deze prachtige sport. Het is als schaken op 200 kilometer per uur. Sportcentrum De Beeck aan Molenweidtje 2, 1862 BC in Bergen heeft gratis parkeergelegenheid en de toegang tot het toernooi is gratis.

HollandSchermen heeft trainingslocaties in Alkmaar en in Heemstede voor recreatieve- en wedstrijdschermers. Meer informatie www.hollandschermen.nl.