SCHOORL - Op zondag 12 februari vindt de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run plaats. Voor een veilig verloop van het hardloopevenement, van Sportorganisatie Le Champion, is een groot deel van Schoorl op deze dag vanaf 8.30 uur afgesloten voor het binnenkomend verkeer. Le Champion adviseert deelnemers en toeschouwers gebruik te maken van de pendelbussen vanuit Alkmaar. Voor de Mizuno 10 km en de 21,1 en 30 km staan in totaal 9.500 hardlopers ingeschreven.

Pendelbusdienst


Om Schoorl makkelijk en snel te kunnen bereiken, worden pendelbussen ingezet tussen Alkmaar en Schoorl. Een retourticket is ter plaatse nog te koop voor € 5,00. De bussen vertrekken vanaf de volgende twee opstapplaatsen:

  • NS Station Alkmaar (vanaf de Kruseman van Eltenweg, achterzijde station)
    Betaald parkeren is mogelijk op P+R Station Alkmaar
  • Hogeschool InHolland (Bergerweg 200 in Alkmaar)
    Gratis parkeren is mogelijk op P+R Bergermeer

Om de deelnemers en toeschouwers zo dicht mogelijk bij de start en finish te kunnen brengen, rijden de bussen deels over het parcours van de Groet uit Schoorl Run. De bussen rijden zodoende niet tijdens de starts van de diverse afstanden. In Schoorl stoppen de bussen 150 meter van de start, op de Schoutsakker. Naar Sporthal de Blinkerd is het vanaf daar nog ongeveer 600 meter lopen. Terug vertrekken de bussen weer vanaf dezelfde locatie.

Parkeergelegenheid


Deelnemers en toeschouwers die toch met de auto naar Schoorl willen afreizen, kunnen de auto parkeren op de parkeerplaats 'Sportpark Sportlaan'. Volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Vanaf de parkeerplaats is het nog 900 meter naar de start en 1.400 meter naar de Sporthal.

Afsluitingen


Een groot deel van Schoorl is op zondag 12 februari afgesloten. Het centrum van Schoorl en Bergen blijft via de Laanweg bereikbaar. De Heereweg, Voorweg en Oorsprongweg zijn tussen 8.30 en 16.30 uur afgesloten voor verkeer. Ook het Buitencentrum Schoorlse Duinen is niet bereikbaar tussen deze tijden. Het mountainbike-parcours is geopend tussen 11.00 en 13.00 uur, al raadt de organisatie het door de te verwachte drukte wel af om op zondag 12 februari het parcours te fietsen.

Groet en Camperduin zijn via de Rijksweg (N9) en afslag Petten te bereiken.

Werkzaamheden aan het spoor


Tijdens het weekend van 11 en 12 februari zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Uitgeest en Alkmaar. De NS zet vervangende bussen in op dit traject. Deelnemers vanuit deze richting dienen rekening te houden met een langere reistijd. De NS verwijst voor de meest actuele updates naar de NS-App of ns.nl en adviseert deelnemers alvast online een vervoerbewijs te kopen of vooraf voldoende saldo te laden op de OV-Chipkaart.

Meer informatie: www.groetuitschoorlrun.nl/bereikbaarheid