BERGEN - Stichting Sport-Z organiseert vanaf dinsdag 10 mei de gratis 8-weekse Moverz cursus in Bergen. Jongeren van 14-20 jaar worden gedurende 8 weken voorbereid op een bijbaantje in de sport. Elke dinsdagavond van 16.30-18.00 uur komen zij bij elkaar bij vv Bergen op sportpark De Kiefthoek. Onder begeleiding van een Maatschappelijk Sportcoach leren zij hoe je sport in kan zetten om anderen te activeren. Aanmelden kan via www.sport-z.org/moverz of stuur een WhatsApp berichtje naar Lavinia Bijl, via 06-43234035.


Jongeren met een sportieve achtergrond of sportieve ambities, uit Bergen en omgeving, kunnen zich aanmelden voor de cursus die 10 mei van start gaat. Wie de cursus succesvol afrondt krijgt het Moverz certificaat en wordt geïntroduceerd in het netwerk aan buurtsportcoaches in de eigen gemeente en omliggende dorpen en steden. Zij kunnen dan regelmatig gevraagd worden om de organisatie van sportieve evenementen te ondersteunen, maar mogen ook zelf initiatieven opzetten. Uiteraard loopt de begeleiding niet na de 8 weken al af, deze loopt door tot de deelnemers er klaar voor zijn zelfstandig voor de diverse opdrachtgevers aan de slag te gaan.

“We hopen op een divers samengestelde groep. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar waar ieders talent ligt. Ben je meer van de organisatie of van de uitvoer? Ben je een inspirator, weet je anderen te betrekken? Wij helpen je hierbij op weg zodat je je ook persoonlijk ontwikkelt. Dat je hier een leuk bijbaantje aan kan overhouden is natuurlijk mooi meegenomen, maar hoeft niet jouw doel te zijn. Misschien wil iemand ontdekken of werken in de sport of het volgen van een sportopleiding wat voor je is, ook dan ben je welkom om dit uit te proberen,” aldus Lavinia Bijl, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen namens Stichting Sport-Z.

De deelnemers leren met zelfvertrouwen voor de groep te staan, uitdagingen niet uit de weg te gaan en te improviseren waar nodig. De cursus vormt een mooie afwisseling tussen theorie en de praktijk. Aanmelden is nog mogelijk, meer informatie is te vinden op de website www.sport-z.org/moverz.