ATHENE - AZ heeft zaterdagavond het oefenduel bij Olympiakos Pireaus met het kleinst mogelijke verschil verloren. De regerend landskampioen van Griekenland was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Alkmaarders.

Het was het tweede oefenduel in korte tijd tegen een Griekse tegenstander. AZ, eerder deze week op trainingskamp in Epe, oefende toen tegen PAOK Saloniki (2-2). Het duel in Athene was vooral bjzonder voor de Griekse internationals van AZ, Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos. Laatsgenoemde droeg de aanvoerdersband bij AZ.

De eerste helft ging gelijk op zonder al teveel grote kansen. Olympiakos begon sterker, maar AZ kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Toch kopte Cissé de Grieken vlak voor rust op voorsprong. Na rust krijgt AZ wel wat kansjes via o.a Pavlidis, Lahdo en Beukema, maar mag ook keeper Hobie Verhulst danken die Olympiakos van een tweede treffer afhoudt. Desondanks winnen de Grieken wel met 1-0.

AZ speelt komende zaterdag 16 juli de volgende oefenwedstrijd als men in Belgiè op bezoek gaat bij KVC Westerlo. Donderdag 21 juli begint de ploeg van trainer Pascal Jansen dan aan de voorronde van de Conference League.