WESTERLO - AZ heeft de laatste generale repetitie voor het Conference League duel van komende donderdag tegen het Bosnische Tuzla City gewonnen. In een oefenwedstrijd bij KVC Westerlo won de ploeg van trainer Pascal Jansen met het kleinst mogelijke verschil (0-1).


Het oefenduel met de Belgen was niet echt om over naar huis te schrijven. De eerste helft was oersaai, met nauwelijks enig gevaar voor beide de doelen. Alleen Reijnders kwam in de buurt, maar de inzet van de middenvelder trof geen doel.

Na de rust was het ietsje leuker, maar het werd nimmer een spektakel. Opnieuw Reijnders en Van Brederode werden gevaarlijk, maar beide spelers wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten. Drie minuten voor tijd wist Lahdo de bal te bezorgen bij Evjen, die de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Opstelling AZ: Hobie Verhulst, Aslak Witry (83. Fedde de Jong), Sam Beukema (78. Maxim Dekker), Bruno Martins Indi (46. Pantelis Hatzidiakos), Milos Kerkez (46. Mees de Wit), Jordy Clasie (46. Fredrik Midtsjø), Tijjani Reijnders, Dani de Wit, Jens Odgaard (46. Mayckel Lahdo), Yusuf Barasi (65. Peer Koopmeiners), Myron van Brederode (74. Håkon Evjen)