ALKMAAR - Het oudste voorbereidingstoernooi van de regio, het Kaasstad toernooi bij Alkmaarsche Boys, is dit jaar gewonnen door de zaterdagploeg van VV Egmond. De nieuwe fusievereniging mocht de Zilveren Kaasberrie in ontvangst nemen nadat men in de finale afrekende met de zondagploeg van Alcmaria Victrix.

Daarmee kende het toernooi dus een gehele nieuwe winnaar. De Egmonders van trainer Marcel Blank wisten vrijdagavond de finale te behalen nadat men via strafschoppen had gewonnen van de zaterdagploeg van Kolping Boys. Na negentig minuten was het namelijk in een 3-3 gelijkspel geëndigd. Alcmaria Victrix, dat afgelopen zomer enkele belangrijke basissplers kwijt raakte, maakte onder de nieuwe trainer Edwin Veenstra vrijdagavond een sterke indruk toen het de organiserende vereniging Alkmaarsche Boys, notabene met twee voormalige Alcmaria-spelers, met 2-5 versloeg.

Tijdens de finale op zondag, onder regenachtige omstandigheden, kwam VV Egmond in eerste instantie sterk voor de dag en nam binnen het half uur een 2-0 voorsprong. Kort voor de rust deed Alcmaria Victrix iets terug. In de tweede helft werd de marge echter weer twee, maar na een benutte strafschop van de Alkmaarders volgde nog een spannende slotfase waarin VV Egmond desondanks overeind bleef.

De strijd om de derde plaats bleef onbeslist omdat Alkmaarsche Boys en Kolping Boys het zondag op 1-1 hielden. Officieel moesten dara nog strafschoppen worden genomen, maar de beide ploegen besloten om zich snel in de gezellige kantine te melden voor de prijsuitreiking en een feestje met volkszanger Jeffrey Lind.