ALKMAAR - AZ heeft op het nippertje een regelmatige blamage voorkomen en is met veel moeite doorgedrongen tot de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker. AZ won, na een 3-3 eindstand, in het eigen AFAS-Stadion na strafschoppen van Quick Boys.

De nummer drie van de tweede divisie speelde vol bravoure tegen de nummer vier van de eredivisie en kwam na een uur via Nwankwo verdiend op voorsprong. AZ, dat er lang niets van bakte, herpakte zich na een onderbreking nadat er wat bekers op het veld waren gegooid, en kwam via De Wit en Poku op 2-1, maar diep in de blessuretijd kopte De Beste de 2-2 binnen.

De koek leek op bij Quick Boys, helemaal toen Van Brederode er in de verlenging 3-2 van maakte, maar toch wist Sem van Duijn de 3-3 binnen te schieten. In de strafschoppenserie stopte Quick Boys-goalie Van der Helm de eerste penalty van Dani de Wit, maar daarna miste Quick Boys tweemaal en AZ niet meer.