BERGEN - Met Sjako en Jonathan Rhodes heeft Taverne komend weekend twee dagen live-muziek van topniveau. Maar er is meer, want vrijdag kunnen de voetjes van de vloer bij de DJ's Michael & Salinas.

Vrijdag 12 april Freaky Friday met DJ's Michael & Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie

Aanvang 22:00, 18+, entree gratis

Zaterdag 13 april Taverne Live: Sjako! (10 euro entree)

Sjako!

Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. 'Hurt' staat in het lijstje van mooiste songs ooit. Sjako! is een Nederlandse band die bekend staat om zijn eclectische en veelzijdige muzikale stijl. De muziek kan worden omschreven als een mix van verschillende
genres, waaronder rock, pop, funk, en jazz.

Met een in 2014 verschenen digitale compilatie op zak (waarop behalve de klassiekers ook geremasterde opnames, live en niet eerder uitgebracht materiaal) ging de band op tour. 2016 vormde in twee opzichten een mijlpaal: Sjako! vierde haar 35-jarig jubileum en hun tiende langspeler The 10th verscheen. Dat bleek de opmaat tot de wedergeboorte. Een aantal uiterst succesvolle clubtours volgde, met de onvermijdelijke reünie van de drie originele leden in de Back To Trio-tour in 2023 als laatste wapenfeit. Op Record Store Day verscheen de dubbelaar The Best Of Sjako!.

Omdat ze van geen ophouden weten, staan Wouter Planteijdt (zang, gitaar), Jaap Vrenegoor (drums) en Thijs Vermeulen (bas) ook in 2024 gewoon weer op de planken. Met een nieuw album MEGALITHS onder de arm, ook dat nog! Komt dan zien, komt dat horen

Aanvang 22:00, 18+, entree 10 euro Tickets: https://www.chipta.com/.../taverne-live-sjako/event-info/


Zondag 14 april Taverne Live: Jonathan Rhodes and band

Jonathan Rhodes heeft frisse moed. Noem het naïef optimisme, maar als je het hem vraagt, ligt de weg open voor nieuwe avonturen. Jonathan Rhodes (Groningen) ploegt door zijn ziel en oogst verhalende liedjes die hij met zijn vijfkoppige band vol energie brengt. Daarbij is hij niet bang om de schemering van zijn hart te onderzoeken. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als Americana/folk met sporen van blues en een mespuntje gospel. Meeslepende roots rock wordt afgewisseld door kleine, fragiele liedjes, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. Juist in die intieme momenten klinkt door dat hij toch vooral singer-songwriter is.

In 2022 verscheen zijn eerste EP 'Dirt' waarvan Danny Vera een aantal weken op rij tracks draaide op radio Veronica. 3voor12 schreef erover: "Het is een voorbeeldige introductie van zijn kunnen. Deze verhalenverteller drijft op kwaliteit en visie, en weet uitermate te overtuigen als songwriter.". In 2023 bracht hij een live-album uit: 'Live at Het Rode Hert'. Hij speelde op ESNS, Tuckerville en Hit The City en verzorgde op bekende Nederlandse podia voorprogramma's voor verschillende Amerikaanse en Nederlandse artiesten (Shovels & Rope, DeWolff, Voltage, Tre Burt, Hackensaw Boys). Eerder won Rhodes onder andere de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

Rhodes ziet zichzelf als een muzikale laatbloeier. In zijn jeugd begreep hij de aantrekkingskracht van de Top 40 nooit helemaal, maar hij kreeg met de paplepel weinig beters ingegoten. Vroeg in zijn studententijd begon hij zelf te schrijven en groen als gras deed hij mee aan de Grote Prijs van Nederland, waar hij toch de publieksprijs bemachtigde: "His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist." Pas later in zijn twintiger jaren ontdekte hij muzikale reuzen uit de vorige eeuw, zoals Paul Simon, Bob Dylan en Townes van Zandt, en ontbloeide zijn liefde voor pure muziek. Het zijn tijdgenoten als Jason Isbell, Justin Townes Earle en Hiss Golden Messenger die het recentere werk van Rhodes inspireren. Na een valse start in de coronajaren trok hij met zijn camper het land in om met een mobiel podium toch muziek te kunnen maken. Het brede publiek dat zich door hem aangesproken voelt, bevestigt zijn overtuiging dat zijn 'oude' muziek ook vandaag nog relevant is. In 2024 werkt Rhodes toe naar zijn debuut-album.

Aanvang 16:00, Vrij entree

Woensdag 17 april Taverne Jamsessie: Wouters Wause Woensdag

Deze woensdag kan er van 21:00 uur tot 0:00 uur weer naar hartenlust gejammed worden in de Taverne. Het is weer Wouters Wauze Woensdag en dat betekent dat er weer ruimte is, voor iedereen die daar voor open staat, om samen de muzikale paden te ontdekken!

De huisband staat onder leiding van Wouter Mooy

Neem je jam-maatje mee, of je vrienden en familie. En anders kom je kijken onder het genot van heerlijke biertjes aan de bar!

Entree gratis Aanvang 21:00,