EGMOND AAN ZEE - FC Marlène heeft vrijdagavond White Stones de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Na drie zeges en twee overwinningen waren de Egmonders niet opgewassen tegen de Heerhugowaarders. Hoewel de beslissing pas in de slotfase viel was de zege voor de ploeg van coach Carlo van der Waals terecht.

FC Marlène was in de openingsfase superieur en nam al snel een 0-2 voorsprong door doelpunten van Stefan Dol en Mo Darri. 'In die fase van de wedstrijd hadden we kunnen uitlopen naar 3-0, 4-0 of zelfs wel 5-0', sprak Van der Waals na afloop. Mede dankzij een uitstekend op dreef zijnde keeper, Mike Wesselink, bleef het echter bij twee treffers en volgde daarna de ommekeer. Binnen een paar minuten wisten achtereenvolgens Dennis de Waard en Anass Boulhalhoui de stand gelijk te trekken en met een van richting veranderd schot van Yassine Zakir gingen de Egmonders zelfs met een voorsprong rusten: 3-2.

Na de rust nam FC Marlène het initiatief weer en pakte ook een hernieuwde voorsprong door treffers van Colin Kamp en opnieuw Dol. Topscorer Zakir trok de stand weer gelijk, maar in de laatste tien minuten stelden de gasten orde op zaken. Darri maakte zijn tweede van de avond en Ilias Bouzit gooide het duel definitief in het slot.

'Een verdiende zege', aldus coach Van der Waals. 'Wij hebben hetzelfde onnodig spannend gemaakt en dat heeft wel weer paar grijze haren bezorgd, maar het belangrijkste is dat we zowel na de achterstand bij rust als bij de 4-4 rustig zijn gebleven en in onze kansen bleven geloven.' Zijn collega Rogier Bunink van White Stones was uiteraard teleurgesteld over de eerste nederlaag van zijn ploeg, maar toch ook wel trots. 'De teleurstelling overheerst nog, maar FC Marlène is een topploeg en die hebben wij 40 minuten prima tegenstand geboden.'

White Stones - FC Marlène 4-6 (3-2)