BERGEN - Er stond een mooi affiche op het programma voor Vrone/Berdos. De heren mochten op de donderdagavond, namelijk aantreden tegen Aalsmeer Heren 2 in de strijd om de beker. De heren van Aalsmeer staan momenteel 5e in de Eredivisie en zijn daarom met recht een 'maatje groter' te noemen, dan Vrone/Berdos HS1. Vooraf werd dan ook gedacht dat Aalsmeer wel zou winnen in de strijd om de beker en zodoende werd in de kleedkamer benadrukt: "pas op voor blessures en geniet van de wedstrijd".


Vrone/Berdos speelde in het begin zijn eigen spel in de aanval en moest de 1e helft vooral in de verdediging bijschakelen. Het was daarin soms ‘te lief’ en de omschakeling van Aalsmeer was snel. Het resultaat was dan ook dat tegenstander vrij van afstand kon schieten, soms makkelijk door de verdediging liep en vrij een break kon lopen. De Heren bleven rustig en konden knap aanhaken op het scorend vermogen en kon daardoor met één punt voorsprong de rust ingaan. Het gevoel was er bij de Heren dat de wedstrijd gewoon gewonnen kon worden. De puntjes werden op de i gezet en de tweede helft ging de strijd weer verder.

Aanvallend was de tweede helft wat stugger dan de eerste en Aalsmeer wist veel breaks te lopen. Mark Vels was inmiddels als keeper aangetreden en stopte break na break. Dat voorkwam een nare achterstand en gaf veldspelers weer rust. De punten liepen gelijk op en Vrone/Berdos liep zelfs iets verder uit naar 3 punten. Het einde van de pot naderde en dat bracht spanning in de zaal. Het publiek begon mee te leven met de wedstrijd. De thuispelende ploeg stond, namelijk met drie punten op voorsprong met nog 5 minuten op de klok. Het besef kwam dat de pot uitgespeeld moest worden. En dat deden de heren ook. Uiteindelijk kwam het verlossende fluitsignaal en werden de welverdiende punten gevierd.

De wedstrijd was nooit saai en de Heren hadden een leuke pot afgeleverd voor het publiek. De spelers hadden zich ook gehouden aan het advies en hadden genoten van de wedstrijd. De sfeer was er daarom ook niet minder om na de wedstrijd. Een goede opmaat naar aankomende donderdag, want dan moeten de Heren uit tegen GHV aantreden, waar het weer zaak is om punten te pakken voor de competitie.