BERGEN - In de laatste wedstrijd in de 1e divisie van 2019 ontving Vrone/Berdos de heren van HVV uit Voorschoten. Coach Roland Verduin had met gemengde gevoelens voor de wedstrijd. “De 1e helft van de competitie begint haar tol te eisen. Onze ploeg wordt geteisterd door een reeks van blessures. HVV is een tegenstander die op papier op zijn minst gelijk waardig is, met het gelijkspel in de uitwedstrijd (31-31) in gedachten en omdat wij ongeveer op zelfde plek in stand staan.”

Het werd inderdaad zaterdagavond een prachtige handbalpot in Bergen in de Europahal, onder strakke regie van scheidsrechters Brinkman en Slikker. Jari Verduin: ”In het begin van de wedstrijd gingen we gelijk op met elkaar. Onze keeper Jeffrey Wante stond in de 1e helft goed en had belangrijke reddingen. Door vooral de snelle tegenaanval stonden wij na een aantal minuten met 3 punten los. Maar door slordig handbal werd het minder goed spel. HVV besloot Joep Kenter mandekking te geven, waardoor het team moest zoeken naar de goede oplossing. HVV liep niet alleen in, maar liep zelfs uit. De ruststand werd 12-15 achter.

Na de rust kwam Vrone/Berdos heel goed terug. HVV bleef mandekking geven, waardoor er creatief gezocht moest worden naar kansen. Vooral Jeroen Ton had het doel gevonden en met prachtige 1op 1 acties kwamen er prachtige doelpunten tot stand. Jari Verduin “Volgens sommige handballers is de Europahal de "punten-pak-hal", en dat is gelukkig weer bewezen”, wij hebben de punten in Bergen gehouden met een eindstand van 31-30.”

Coach Roland Verduin was tevreden over de wedstrijd “De eindfase was onnodig spannend van 3 punten voorsprong HVV op 1 punt te komen. Vooral in de laatste minuut werden wij te slordig, er werd man op man verdedigd, normaal een sterk punt van ons, maar nu pakte HVV cruciale punten in de eindfase. Met een 4e plek in de competitie kunnen wij met een goed gevoel het kerstreces is en hebben wij nog zicht op een goed periode resultaat.”

Doelpunten: Jeroen Ton 9, Joep Kenter 8, Gertjan Bos 6, Jorden Verduin 4, Teun Jager 3, Jari Verduin 1