SINT PANCRAS - Er heerste een tevreden gevoel bij Vrone/Berdos na afloop van de wedstrijd tegen Quintus. Vrone/Berdos trof zaterdagavond de nummer tien van de competitie. "We wisten dankzij de uitwedstrijd dat we tegen dit team meteen scherp moesten beginnen en dan is het ook erg lekker als dat lukt" aldus Mick Tol.

Vrone/Berdos begon erg sterk aan de wedstrijd en profiteerde volop door de gemiste kansen van de uitploeg en kwam zo op een 6-1 voorsprong. Via snelle aanvallen en goed keeperswerk kon Vrone/Berdos zo een goede eerste helft spelen met 17-13 als ruststand. "In de rust hebben we uitgesproken dat we scherper moeten zijn in de afronding en de mensen zonder bal beter moeten benutten" vervolgt Tol.

En die aanwijzingen bleken erg nuttig te zijn want na rust kwam Vrone/Berdos op een voorsprong van negen punten. Toen die ruime voorsprong eenmaal behaald was ging bij de thuisploeg het tempo naar beneden en werd iedereen in de dekking iets te gemakzuchtig. Zo kon Quintus uiteindelijk halverwege de tweede helft zich nog terug knokken naar een achterstand van drie punten. "Het is niet gek als je met een verschil van negen en één wissel het tempo naar beneden brengt maar het moet nooit zo zijn dat je de uitploeg terug laat komen en laat geloven dat er nog wat te halen valt." Vrone/Berdos herpakte na deze dip zich weer direct een speelde met een goede voorsprong de wedstrijd uit met een 32-27 als eindstand.

Aanstaande donderdag in locatie Bergen treft Vrone/Berdos eredivisionist Aalsmeer. De ploeg steekt in een goede vorm en hoopt op een stunt.