BERGEN - De vrouwen van VV Bergen zullen komend seizoen uit gaan komen in de 2e Klasse. Hiermee is de doelstelling die er dit seizoen niet in leek te zitten alsnog bereikt.


De fusieclub heeft met betrekking tot het vrouwenvoetbal wel de ambitie om in ieder geval een stabiele tweedeklasser te worden. Dit seizoen leek het er onder leiding van Monique van Veen en Melissa Bieman nog niet in te zitten aangezien met name ADO'20 te sterk bleek. De onbetwiste koploper van de 3e Klasse kreeg al eerder deze week te horen dat het promotieverzoek werd gehonoreerd en zo zien we ook de Heemskerkers volgend jaar in de 2e Klasse.

Achter ADO '20 bleken het met name Always Forward, WBSV en VV Bergen te zijn die in een felle strijd om de tweede plaats waren alvorens de competitie half maart werd stilgelegd. Door een aantal verschuivingen en het uitvallen van enkele teams in het vrouwenvoetbal kwam er deze week alsnog een verlossend telefoontje van de KNVB dat ook VV Bergen is gepromoveerd en het spelen in de 2e Klasse kan gerust een historische prestatie genoemd worden,

VV Bergen versterkte zich vorige zomer o.a. met een aantal speelsters van Alcmaria Victrix die met die ploeg al eens een opkomst van de 5e naar de 1e Klasse hadden meegemaakt. Komend seizoen spelen zij dus in de 2e Klasse en dat zal gebeuren met een nieuwe technische staf. De ervaren Dick van Stralen en Edwin Steinz hebben in ieder geval een doelstelling waarbij handhaving de eerste opdracht is en men streeft naar een plaats in de middenmoot.