BERKEL-ENSCHOT – White Stones is de nacompetitie waarin het zich moet zien te handhaven begonnen met een gelijkspel. Op bezoek bij eerste divisionist Be’79 kwam het niet verder dan 3-3.

Goed was het optreden van White Stones niet. ‘Wij speelden matig, dus 3-3 is prima’, zei Jesper de Vré na afloop. ‘Zij hebben een redelijk team.

Met Be’79 trof White Stones de nummer drie van de Eerste Divisie B. De ploeg uit Berkel-Enschot deed lang mee om de titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek in de nacompetitie. ‘Het is een redelijk team’, zag De Vré.

In Berkel-Enschot was het White Stones dat de score opende. Geert Bruin nam na zes minuten de 0-1 voor zijn rekening. Nadat Be’79 de stand zeven minuten later gelijk had getrokken wisten de Egmonders nog voor rust de voorsprong te pakken. Jeffrey Klijbroek tekende voor de 1-2 en, pal voor rust, ook voor de 1-3.

De voorsprong kon echter niet worden vastgehouden. Een eigen doelpunt van Tim Emmerik resulteerde in de 2-3, waarna de gastheer de stand enkele minuten voor tijd gelijk trok. De Vré: ‘Het zal spannend worden thuis, maar we hebben er zeker vertrouwen in.’

Be’79 – White Stones 3-3 (1-3)
0-1 Geert Bruin, 1-1 Piet Adams, 1-2 Jeffrey Klijbroek, 1-3 Jeffrey Klijbroek, 2-3 Tim Emmerik (eigen doelpunt), 3-3 Imad Kharichef.