APELDOORN - In het afgelopen, door corona vroegtijdig afgebroken seizoen, wist White Stones slechts één schamel puntje te verzamelen. Vandaag zullen velen teletekst-pagina 847 publiceren op hun social media. De Egmondse formatie van trainer/coach Rogier Bunink is namelijk na een ongekende droomstart de eerste koploper van dit seizoen.

Op bezoek bij AGOVV (voorheen Futsal Apeldoorn) in Apeldoorn behaalde White Stoones een eclatante overwinning waarvan de basis werd gelegd door een uitblinkende doelman Mike Wesselink in de eerste helft. Beide ploegen deden namelijk niet zoveel voor elkaar onder, maarwaar Wesselink elke Apeldoornse aanval onschadelijk maakte daar sloegen de gasten via Brent Braaksma en Huib Sprenkeling wel toe.

Bunink zag vervolgens dat na de rust alles lukte bij de Egmonders. Aanvoerder Mike Twisk en nogmaals Braaksma tilden de stand naar 0-4 waarna de thuisploeg risico ging nemen met een meevoetballende keeper. White Stones profiteerde echter optimaal in de break en nieuwkomer Yassine Zakir wist in mum van tijd driemaal het net te vinden. De thuisploeg mocht nog wel een eretreffer maken, maar ook de van Scagha '66 overgekomen Braaksma maakte zijn derde van de avond. Met een 1-8 zege en een plekje bovenaan de teletekst-pagina leverde eerste speeldag van de Eredivisie dan ook louter lachende gezichten op aan Egmondse zijde.