EGMOND AAN ZEE - ZVV White Stones, met één punt al het gehele seizoen hekkensluiter van de Eredivisie zaalvoetbal, heeft vrijdagavond bijna voor een stunt gezorgd tegen titelkandidaat ASV Lebo. De ploeg van coach Rogier Bunink keek vlak voor tijd nog tegen een voorsprong aan, maar met een meevoetballende keeper werd de druk van de Amsterdammers te groot en gingen de Egmonders alsnog ten onder.


Het was wellicht de beste wedstrijd van het seizoen voor White Stones en de nummer twee van de stand, ASV Lebo, liet zich behoorlijk verrassen. Waar de Egmonders al eerder dit seizoen in Amsterdam een ruime voorsprong uit handen gaven gebeurde dit ook in eigen huis.

Met nog vijf minuten op de klok stond de thuisploeg immers op een 4-2 voorsprong door doelpunten van Huib Sprenkeling (2), Gijs de Waal en Jordin Koel, en daar viel op dat moment niets op af te dingen. De gasten besloten vervolgens om vol risico te nemen met een meevoetballende keeper en dat pakte verkeerd uit vor White Stones. Binnen mum van tijd scoorden Lebo vier maal en ging alsnog met een 4-6 zege naar huis.