EGMOND AAN ZEE – Of het genoeg is om directe degradatie te ontlopen zal later moeten blijken. ‘Maar als we vandaag hadden verloren dan denk ik dat we zouden degraderen’, zei Jesper de Vré na afloop. Tegen Feyenoord Futsal pakte White Stones drie zeer welkome punten, 8-4.

In de wetenschap dat directe concurrenten Zeemacht en ZVV Eindhoven in een rechtstreekse confrontatie tegenover elkaar staan was het doel tegen Feyenoord Futsal duidelijk. ‘We hebben elkaar vooraf opgepept. We wilden deze winnen en we willen er in blijven’, aldus Jesper de Vré. Met succes, want tegen de Rotterdamse opponent pakte White Stones de vierde zege van het seizoen.

Dat Feyenoord Futsal met een zwaar gehavende ploeg aantrad maakte de blijdschap bij de Egmonders er niet minder om. ‘Het doel was om de Eredivisie te halen. Na zes, zeven jaar met deze groep hebben we de Eredivisie gehaald. Dat is het hoogst haalbare. Nu is het doel om er in te blijven. Het maakt niet uit hoe’, vervolgde De Vré.

Keepers
In eigen huis begon White Stones voortvarend en na een combinatie met Raymond de Waard kon Tim Emmerik binnen tikken. Nog geen minuut later profiteerden de gasten echter van een misverstand in de Egmondse defensie. Ook de 2-1 voorsprong, De Waard scoorde op aangeven van De Vré, kon niet worden vastgehouden. Na de 2-2 liep de gastheer wel uit en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen. Het niveau van White Stones is dit seizoen niet het probleem. Veelvuldig blijkt het scoren een probleem. ‘We spelen redelijk dit seizoen, maar het lijkt alsof keepers tegen ons de dag van hun leven hebben. Het is lekker dat het nu niet zo is.’ De goalie van de Rotterdammers maakte niet bepaald een sterke indruk in de Watertoren. Zo werd een schot van De Vré niet goed verwerkt door de sluitpost. En na een eigen doelpunt zag Mitchell Zwart zijn inzet met enig fortuin binnen vliegen.

Vertrouwen
Met een 5-2 voorsprong op zak kon White Stones met vertrouwen beginnen aan de tweede helft. Terwijl Feyenoord een andere doelman onder de lat had gezet kon de thuisploeg verder uitlopen. Na een mooie solo wist De Waard de Rotterdamse keeper te omspelen om vervolgens de 6-2 binnen te schieten. Daar bleef het niet bij, want vier minuten later had De Vré met een punter en een intikker de score naar 8-2 gebracht. Coach Rogier Bunink gaf Jeffrey Klijbroek, De Vré en De Waard rust. ‘Dat was jammer. Het doelsaldo is belangrijk. Dan is het toch jammer dat het 8-4 wordt. Het had 12-3 kunnen worden’, aldus De Vré. ‘Al is het ook logisch dat anderen speeltijd krijgen.’ Feyenoord deed tweemaal iets terug, maar spannend werd het allerminst.

White Stones – Feyenoord Futsal 8-4 (5-2)
2. Tim Emmerik 1-0, 3. Felix Verhaar 1-1, 4. Raymond de Waard 2-1, 5. Wessel Verhaar 2-2, 12. Jesper de Vré 3-2, 14. Eigen doelpunt 4-2, 20. Mitchell Zwart 5-2, 22. Raymond de Waard 6-2, 24. Jesper de Vré 7-2, 26. Jesper de Vré 8-2, 28. Felix Verhaar 8-3, 37. Jaouad el Yaagoubi 8-4.