EGMOND AAN ZEE – White Stones bereikte afgelopen vrijdagavond de volgende ronde van de nacompetitie. Na het gelijkspel van vorige week wonnen de Egmonders ditmaal in eigen huis van Be’79, 4-1.

White Stones keek ditmaal anders terug dan na de heenwedstrijd. ‘Ik houdt hier een veel beter gevoel aan over dan vorige week’, zei Rogier Bunink na afloop. In de degradatiestrijd wacht White Stones een lange weg.

De eerste horde is genomen. In Berkel-Enschot eindigde het eerste duel in 3-3, maar in eigen huis werd Be’79 opzij gezet. Al was het allesbehalve eenvoudig. ‘ BE speelde met vijf spelers, maar hielden dat heel knap de hele wedstrijd vol’, vervolgde Bunink.

In Egmond aan Zee was het Raymond de Waard die de score al in de tweede minuut opende. Op slag van rust viel door een eigen doelpunt van Jelle Schut de gelijkmaker. Vlak na rust nam White Stones echter weer de leiding, ditmaal door een treffer van Geert Bruin. ‘Als een tegenstander met een vliegende keep gaat spelen dan doen wij dat bijna altijd erg goed.’ Zo ook tegen Be’79, dat vier minuten voor tijd met een vijfde veldspeler ging spelen en zo iets hoopte te forceren. Het was echter de thuisploeg die toesloeg. Jeffrey Klijbroek en Jesper de Vré voerden de score op naar 4-1 waarmee de zege een feit werd.

In de tweede ronde vecht White Stones voor een plek in de finale van de nacompetitie. Dan moet het afrekenen met LZV/Kuypers. ‘Net als een paar jaar terug, dat werden toen twee thrillers.’

White Stones – Be’79 4-1 (1-1)
1-0 Raymond de Waard
1-1 Jelle Schut (eigen doelpunt)
2-1 Geert Bruin
3-1 Jeffrey Klijbroek
4-1 Jesper de Vré