LICHTENVOORDE – White Stones heeft de finale van de nacompetitie bereikt. De Egmondse ploeg wist na het 4-2 gewonnen thuisduel in de return opnieuw te winnen. Zo schudde het LZV/Kuypers van zich af, 1-3.

‘Het is gelukt. We staan weer in de finale’, jubelde Rogier Bunink na afloop. Na Be’79 werd ditmaal LZV/Kuypers aan de zegekar gebonden.

In Lichtenvoorde, waar White Stones een 2-4 voorsprong verdedigde, was het allesbehalve een gelopen race. In de eerste minuut nam LZV/Kuypers via een schot in de rebound de leiding. ‘Daarna grepen we het initiatief’, zag de oefenmeester. Een kiezelhard schot van Jesper de Vré resulteerde in de gelijkmaker.

Ook in het tweede bedrijf werd de ploeg uit de Eerste Divisie B direct gevaarlijk. Toen had White Stones het geluk echter aan haar zijde. Na een bal op de paal bracht doelman Dennis Pluijmers meerdere keren redding.

Het verschil werd gemaakt toen LZV/Kuypers met een meevoetballende keeper ging spelen. Opnieuw bewees White Stones dat het daar uitstekend mee om kan gaan. In de omschakeling bracht Jelle Schut de gasten aan de leiding, waarna Mitchell Zwart de wedstrijd in de slotminuut in het slot gooide. ‘Heel leuk.’ Volgende week wacht in Volendam in de finale een confrontatie met Texel’94.

LZV/Kuypers – White Stones 1-3 (1-1)
1. Ino Wolters 0-1
17. Jesper de Vré 1-1
39. Jelle Schut 1-2
40. Mitchell Zwart 1-3