EGMOND AAN ZEE - Na vijftien wedstrijden wist White Stones dan eindelijk van de hatelijke nul af te komen. De hekkensluiter van de Eredivisie zaalvoetbal speelde vrijdagavond met 5-5 gelijk tegen middenmoter HV/Veerhuys. Dat dit gebeurde was eigenlijk al ongekend gezien het feit dat White Stones-keeper Wesselink na de 0-1 rood kreeg en de Hoornse formatie bij rust reeds op een 2-5 voorsprong stonden.

Er leek dan ook niets aan de hand voor HV/Veerhuys dat via drie treffers van Jorg Ooievaar en twee doelpunten van Mukthar Suleiman makkelijk uitliep tegen een tegenstander die eerder dit seizoen al met 10-2 werd verslagen. Voorde Egmondse ploeg had Huib Sprenkeling eerder in de wedstrijd al gescoord en wist Justin Recourt vlak voor rust de 2-5 te maken, terwijl men toen al enige tijd keeper Mike Wesselink kwijt was na een handsbal buiten het strafschopgebied.

De vervanger van de keeper, Stan Zwartkruis, kreeg in de eerste helft weliswaar vier goals om zijn oren, maar hield na de rust op knappe wijze zijn doel schoon. HV/Veerhuys dacht blijkbaar dat de overwinning al binnen was en speelde wat hautain zelfs nadat Mike Twisk kort na de rust voor de 3-5 had gezorgd. Het White Stones van coach Rogier Bunink wilde echter niet opgeven en toonde karakter waarbij het af en toe de grens op zocht, hetgeen weer tot irritaties leidde bij de gasten. Uiteindelijk kwam de thuisploeg via Daan Groot en opnieuw Recourt langszij. Laatstgenoemde haalde ook het eind niet toen hij rood zag na een schermutseling met Ooievaar. Veerhuys wist niets meer uit de overtal-situatie te halen waardoor het gelijke spel als een nederlaag werd ervaren, maar aan Egmondse zijde juist weer als een zege.