EGMOND AAN ZEE – White Stones hoeft niet meer te vrezen voor rechtstreekse degradatie. De Egmonders deden in eigen huis goede zaken door FC Marlène te verslaan, 2-1.

Ondanks een voorsprong van drie punten op hekkensluiter Zeemacht wist White Stones vooraf dat het zich nog niet rijk moest rekenen. Net zoals de concurrent uit Den Helder hadden de Egmonders geen gemakkelijk programma. In de laatste thuiswedstrijd van het debuutjaar in de Eredivisie ontving White Stones het Heerhugowaardse FC Marlène, de ploeg die al zeker is van deelname aan de play-offs.

Tegen Marlène stelde White Stones een plek in de nacompetitie veilig. ‘Dit was een heerlijke overwinning’, stelde een tevreden Rogier Bunink na afloop.

De eerste vijf minuten waren matig bij White Stones. Via Mo Attaibi kwamen de gasten op voorsprong. ‘Daarna hebben we echt heel goed gespeeld’, zag Bunink. Luc Schuffelen tekende na een mooie actie voor de 1-1. ‘De wedstrijd vloog heen en weer.’ Na de pauze kreeg de thuisploeg vele kansen en één daarvan viel binnen. Raymond de Waard bepaalde de eindstand met een fraai schot op 2-1. Doordat Zeemacht verloor is die ploeg gedegradeerd en mag White Stones zich, na de laatste competitiewedstrijd die volgend weekend wordt gespeeld, richten op de nacompetitie.