REGIO – In de Derde Klasse B gingen zowel Egmondia als VV Bergen onderuit. Een klasse lager won Zeevogels en leed Duinrand S een nederlaag.

Egmondia – FC Purmerend 1-2
‘We kregen hem in de 93e minuut tegen, Daar wordt je niet vrolijk voor. Het lijkt als we een punt hebben dat we het niet kunnen vasthouden’, baalde Jos Mouwes na afloop. ‘Voor rust was het heel matig bij ons en leden we veel balverlies.’ Na een kwartier kwam Egmondia op een 0-1 achterstand. De ploeg kreeg vervolgens kansen, waaronder een schot op de lat. Uiteindelijk werd de stand een kwartier voor tijd door Daan Groot gelijk getrokken. ‘Daarvoor kregen we al kansen en schoten we twee keer op de lat.’

Een rake volley betekende in blessuretijd echter de 1-2. Mouwes: ‘We hadden zeker vijf goede kansen. Dan mag hij er wel een keer extra in. Maar we hebben niet goed gespeeld. Als we er niet direct uit willen dan moeten we komende zondag een resultaat pakken tegen DTS.’

DTS – VV Bergen 3-0
Afgelopen zondag werd duidelijk dat VV Bergen het niet op tachtig procent kan. ‘Wij dachten dat we wel eventjes van de nummer laatst, waar we vorige keer eenvoudig met 5-1 van hadden gewonnen, zouden winnen’, aldus Djordi Hopman, die er vooraf nog op hamerde bij zijn spelers. ‘Eigenlijk zie je al na vijf minuten dat wij een hoop geluk moesten hebben, want anders zou het niks worden. DTS won elke tweede bal, knokte wel en wij wilden mooi voetballen.’

Tien minuten voor rust viel de 1-0. In de pauze werd er wat omgezet, maar het succes bleef uit. In de 50e minuut kwam DTS op 2-0. ‘Toen was het wel klaar. Wij gingen drukken en kregen nog kansen, maar niemand was scherp’, aldus Hopman. Een kwartier voor tijd viel de 3-0. ‘We hebben geen moment aanspraak gemaakt op iets. Met welke mentaliteit we de wedstrijd in gingen. Daar kan je niet tegen vechten. DTS won dik verdiend.’

Zaandijk – Zeevogels 0-1
Op bezoek bij Zaandijk boekte Zeevogels de tweede uitoverwinning op rij. ‘Ze zijn in ieder geval lekker. En nodig’, aldus Dennis Kanne. ‘Het was een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer.’ De eerste grote mogelijkheid was voor de Egmonders, maar gescoord werd er voor rust niet.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, maar de score wel. Quint Roffelsen wist na een voorzet van Jorrit Stoop de 0-1 te maken. ‘Zonder andere tekort te doen, maar met Stan Zwartkruis hadden we een doelman die uitstekende reddingen verrichte’, vervolgde Kanne. ‘Dit is een fijne overwinning.’

Duinrand S – WSV’30 0-3
‘Als je kijkt naar vandaag dan hadden we qua arbeid en voetbal zeker een punt moeten hebben’, zei Martin Rood na afloop. Zowel Wouter Vroom (kopbal) en Jim Groot (schot) kwamen in scoringspositie, maar wisten de kansen niet te verzilveren. Na zeventien minuten wist WSV’30 wél te scoren. Vlak na de pauze liepen de gasten uit naar 0-2 en na een gemiste kans van Duinrand S besliste WSV’30 het duel. ‘Ze hebben er alles aan gedaan. Jammer dat we geen punt konden pakken.’