OUDORP - Kolping Boys Zaterdag 1 is de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel wist op eigen veld te zegevieren tegen Sint Adelbert.

Normaal gesproken hoeft men niet al teveel pretenties te hebben in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal, maar juist in deze regio blijkt het één van de leukste poules te zijn. Naast Kolping Boys, met een groot aantal spelers met ervaring in de Zondag 1, besloten ploegen als De Foresters, DTS en Sint Adelbert een paar jaar terug de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. Reken daarbij de teams van Alcmaria Victrix en SVW '27 en het is duidelijk dat genoeg regionale derby's worden gespeeld. Zij zullen het allen ook moeten opnemen tegen Always Forward uit Hoorn. Net als vorig jaar de favoriet in deze poule.

Met Kolping Boys-Sint Adelbert was er op de eerste speeldag direct een mooi affiche en hoewel Rowinkel een groot aantal spelers miste door blessures en vakantie zag hij zijn ploeg goed beginnen. Rick Klaver was met zijn acties een constante plaag voor de Egmondse defensie en de thuisploeg kreeg kansen via Matthijs van Schie (paal) en Jochim Berkhout. Na een half uur wist Van Schie uiteindelijk wel te scoren op aangeven van Klaver. Bij Sint Adelbert kwamen de aanvallende impulsen vooral van Tay Tervoort, maar tot echt grote kansen kwam men nauwelijks. De ploeg van Rogier Bunink mag met de rust blij zijn dat het nog elf man op het veld heeft staan, want laatste man Nick Kramer zoekt regelmatig de grens op bij scheidsrechter De Meij en komt met één gele kaart goed weg.

Na de rust ontstaat er direct een grote kans voor Rick Klaver, maar hij krijgt de bal niet langs keeper Levering. Naarmate de wedstrijd vordert gaan de gasten opportunistischer spelen en Kramer schuift steeds meer naar voren. De ervaren rot schiet even later een vrije trap tegen de lat die hij eigenlijk tegen had moeten krijgen aangezien hij de eerste overtreding (hands) maakte. De gelijkmaker valt kort daarna alsnog als Robin Hoes wordt weggestuurd die de bal over keeper Patrick de Vries lift. Kolping Boys recht de rug en stelt snel weer orde op zaken. Rik Klaver bedient invaller Kevin Schmidt voor de 2-1 en schiet tien minuten later zelf de beslissing tegen de touwen. Kramer raakt in de slotfase nogmaals de lat, maar verder komt de thuisploeg niet meer in de problemen. "Een terechte zege", volgens trainer Roy Rowinkel. "Op het moment dat zij 1-1 maken hadden wij eigenlijk al met 3-0 voor moeten staan. Het valt te prijzen dat we ons zo snel herpakken en alsnog die overwinning binnen halen."

Kolping Boys - Sint Adelbert 3-1 (1-0)
27. Van Schie 1-0