REGIO – Derdeklassers VV Bergen en Egmondia gingen afgelopen zondag onderuit. Waar de ploeg uit Bergen zich desondanks verzekerde van een langer verblijf in de derde klasse moet de Egmondse ploeg in de laatste speelronde nog hard aan de bak om directe degradatie af te wenden.

FC Purmerend – VV Bergen 4-1
‘Dit was een geflatteerde en onterechte uitslag’, meende Djordi Hopman. Al na vier minuten opende FC Purmerend de score. ‘Daarna liepen we een kwartier achter de bal aan.’ Een tactische omzetting moest daar verandering in brengen. De Bergense formatie nam de wedstrijd ook over, maar de grote kansen bleven onbenut. De zesde mogelijkheid werd uiteindelijk benut door Stijn Vrasdonk.

Vlak na de pauze faalde Ricardo Vos oog in oog met de Purmerendse doelman. ‘Daarna volgde er een foutenfestival. Na de 2-1 zakte het als een kaartenhuis in elkaar. We probeerden het maar werden weg gecounterd’, vervolgde Hopman. Purmerend liep uit naar 4-1. Ondanks de nederlaag is Bergen zeker van lijfsbehoud. 'We hebben de doelstelling behaald. Ik ben een ontevreden trainer, maar een tevreden mens.'

Vitesse’22 – Egmondia 6-2
Voor Egmondia is de nacompetitie na de 6-2 nederlaag bij Vitesse’22 het hoogst haalbare. In Castricum keek de ploeg van trainer/coach Jos Mouwes binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Vitesse was zoals verwacht de betere’, zei Daan Groot. Nog voor de pauze was de gastheer uitgelopen naar 3-0.

Nadat in de tweede helft ook de 4-0 viel wist Egmondia via Justin Recourt wat terug te doen. Ook de 5-2 kwam op naam van Recourt.

Zeevogels – Rood-Wit Zaanstad 2-2
Zeevogels speelde zich tegen Rood-Wit Zaanstad op eigen kracht veilig. ‘Het geeft altijd een fijner gevoel dan dat je afhankelijk bent. Het is plezierig dat je na volgende week klaar bent’, stelde Dennis Kanne.

De manier waarop zorgde echter niet voor tevredenheid. ‘Het was slecht. Als je het afzet tegen vorige week (winst bij Alcmaria Victrix, red.) dan scoor je vorige week een 7 en nu een -7. Dat is gewoon jammer’, vervolgde de oefenmeester. Na vijf minuten keek de Egmondse ploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. De aftrap na rust was nog niet genomen of de Zaanse opponent scoorde de 0-2.

‘Uiteindelijk sleep je er nog een 2-2 gelijkspel uit. Het was niet goed genoeg, maar je maakt er wel twee.’ Jorrit Groot en Jeffrey Kruijf kwamen tot scoren.

Duinrand S – Zaandijk 0-2
Duinrand S heeft in de laatste speelronde een wonder nodig om directe degradatie te ontlopen. De ploeg kan enkel met een 32-0 overwinning Sporting S nog achterhalen. Dan is het ook nog afhankelijk van de concurrent uit Schermerhorn.

In de voorlaatste speelronde verloor de ploeg uit Schoorl met 0-2 van subtopper Zaandijk. Het leek de laatste strohalm voor Duinrand S. Komende zondag speelt de formatie van coach Martin Rood bij RCZ de laatste competitiewedstrijd.