BERGEN - Ook in 2018 organiseert het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) de architectuurfietstochten o.l.v. architecten tijdens de kunst10daagse. De architectuur van Bergen N.H. is beeldbepalend en spraakmakend. Dat geldt niet alleen voor de bouwkunst uit de vorige eeuw, maar ook voor de nieuwbouw van de laatste twintig jaar.

De Architectuurfietstocht van 2018 voert allereerst over het Plein dat de komende jaren drastisch wordt vernieuwd. Het Plein zelf is een staalkaart aan architectuurstijlen. Verder komen we langs een voormalige huisartsenwoning in vroeg modernistische-/Bauhausstijl, een aantal kleine herontwikkelings- en inbreilocaties waar woningbouw is gerealiseerd, het grote complex van de Zusters Ursulinen dat de afgelopen en komende jaren een grote transformatie ondergaat met een bijzondere moderne kapel met fraaie glas-in-loodramen van Jaap Min en afsluitend het beroemde Park Meerwijk met bijzondere woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De tocht eindigt in Museum Kranenburg waar de expositie ‘100 jaar Park Meerwijk’ te zien is.

Kaarten voor deelname à € 15 zijn verkrijgbaar via www.dekunst10daagse.nl of op zaterdag 20 oktober 2018 in het Informatiecentrum van de Kunst10daagse (indien nog beschikbaar). De fietstocht duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers ontvangen een brochure met daarin een toelichting bij de nummers op het kaartje. Eigen fiets meebrengen! Indien u daarover beschikt, graag uw eigen museumkaart meenemen.

Datum: zaterdag 20 oktober 2018
Starttijden: 14.00 en 14.30 uur
Startpunt: nabij Paviljoen Kunts10daagse, Raadhuisstraat 2-4, Bergen NH
Eindpunt: Museum Kranenburg, Hoflaan