BERGEN - CONCERTO D’AMSTERDAM en soliste LUCIANA MANCINI overrompelen in uur vol emoties met het programma 'Mille Affetti'.

Mille Affetti - duizend gevoelens: liefde en trouw, maar ook verdriet, woede en wanhoop zetten de toon voor dit programma, waarin Concerto d’Amsterdam en soliste Luciana Mancini hun emoties de vrije loop laten. De concerten vinden plaats op 10, 11 en 12 mei 2019 in Bergen, Deventer, Beek (Ubbergen) en Utrecht.

Nu speciale actie: bestel met code LENTE2019 en krijg 5 euro korting per toegangskaart in Bergen en Utrecht.

Nergens lag in de Barok de gevoelstemperatuur hoger dan in de opera, en dan speciaal in Italië, ook toen al operaland bij uitstek. Het genre was zo populair dat zelfs een componist als Händel opera’s schreef die qua tekst en muzikaal idioom honderd procent Italiaans zijn. Zangeres Luciana Mancini is met haar warme en expressieve, maar soms ook bijna rauwe en hartverscheurende stem de ideale pleitbezorger van dit repertoire. U hoort aria’s uit Veracini’s Adriano in Siria en Händels Orlando en Ariodante.

Barokorkest Concerto d’Amsterdam omlijst Mancini’s prachtige aria’s met instrumentaal repertoire dat uit dezelfde bron ontsprongen is: een concerto grosso van Corelli en twee van de wonderbaarlijke composities van Charles Avison, gebaseerd op (maar eigenlijk nog mooier dan) de muziek van Domenico Scarlatti.

In Mille Affetti zal spreker en violist Hans Lub het publiek actief betrekken bij de zoektocht naar de vertolkte emoties. Wat voelen we eigenlijk, wanneer we deze prachtige muziek horen? Komen liefde en wanhoop, verdriet en vreugde vanzelf naar ons toegevlogen, over een afstand van 250 jaar, even fris en levendig als toen? Of moeten we ze voorzichtig uit hun verpakking halen en langzaam ontdooien?

Concertmeester en muzikaal leider Stefano Rossi kent dit repertoire als geen ander en zal het ensemble veilig door de maalstroom van liefde, verdriet, hoop en wanhoop loodsen.

Uitvoerenden:
- Luciana Mancini, ​mezzosopraan
- Stefano Rossi, ​muzikale leiding en viool
- Concerto d’Amsterdam

Data en voorverkoop
- 10 mei 2019 20.00 uur Ruïnekerk Bergen €20,-/€10,-(<20)/gratis (<10)
- 11 mei 2019 15.00 uur Lebuïnuskerk Deventer vrije gift
- 11 mei 2019 20.15 uur Concertserie Beek €23,-/€10,-(<28 & CJP)
- 12 mei 2019 15.15 uur Nicolaïkerk Utrecht €20,-/€10,-(<20)/gratis (<10)
- kaartverkoop aan de zaal: €22,50 / €12,50 (<20) / gratis (<10)
- kaartverkoop Bergen ook via de Eerste Bergensche Boekhandel

kijk voor meer informatie en kaartverkoop op:​www.concertodamsterdam.nl