BERGEN - Het weekend gaat in Taverne Bergen weer goed beginnen met DJ Peter Parker op de vrijdag. Zondag is er live-muziek van Tex-A-Go.


Vrijdag 27 oktober

Freestyler: DJ Peter Parker

Deze vrijdag draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte cafe Checkpoint Charlie. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno

Tussen 22:00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree

Zondag 29 oktober

Taverne Live: Tex-A-Go

Tex-A-Go is de artiesten naam van zanger/gitarist/songschrijver en producer/engineer Emile den Tex. Hij trad al op 14 jarige leeftijd op in 1967 tijdens de summer of Love. In 1968 richtte hij samen met zijn Bergense vriend The Lau de groep Turqoise op.

Een jaar later voegde zijn broer JP den Tex zich als bassist bij de band namen een single "Who knows" op en traden op in het TV programma Vara's midweek.

Later volgde er meerdere formaties met broer JP zoals Tortilla (album Little Heroes), Electric Tear,Attraction (album Cinecitta) en werd er veel gespeeld in het land en met name in de Melkweg en Paradiso. Daarnaast bracht Emile enkele solosingles uit in de periode 1972-1984 (City Machine, R+Roll pride en Face to Face.

In 1980 vormde hij een duo met Brood's Wild Romance gitarist Dany Lademacher dat resulteerde in het album Lademacher,s Innersleeve waar voor zij in 1982 een Edison ontvingen en tevens enkele tournees deden.

Met studiogitarist Lex Bolderdijk vormde hij daarnaast een writersteam en leverde songs aan met name Margriet Eshuijs, de hits Black Pearl, Joe and Jerry, Going back to Barbados en Take it out on the Street.

Onder de naam Beyond the Blue verscheen er een album van Lex en Emile begin jaren 90.

Vanaf de jaren 80 ontwikkelde Emile zijn engineer/producerskills en verlegde zijn werk- terrein meer en meer naar de studio ,zijn nieuwe passie.
Van 1986 tot 1995 werkte hij in de wereldberoemde Wisseloord studio en werkte met The Stranglers, Status Quo, Shirley Bassey, Alicia Keys,Paul Young, Def Leppard e.v.a

Vanaf 1996 werkte Emile in Soundwise studios van Eric van Tijn en mixte no 1 hits o.a 17miljoen mensen en kreeg 2 keer de BASF award engineer of the year Holland, en deed veel werk voor de muziekroduktie en registratie van Idols , Xfactor ,Op zoek naar... en The Voice.

Vanaf 2007-2020 was hij daarnaast docent muziekproduktie aan het Haarlems Conservatorium en mixte en produceerde albums van o.a The Scene ,The Lau, The Pilgrims en Wild Romance.

Vanaf 2008 pikte Emile de draad van zijn performance carriere weer op onder de naam Tex-A-Go.

In 2012 releasde hij het live album Tex-A-Go Live at the Taverne op spotify en op CD.

Dit jaar zijn verschillende tracks gereleased:
It's too late to stop en Set me Free.

De live set bestaat merendeels uit eigen repertoire met enkele covers van favorieten zoals Van Morrison, Bob Dylan, Bob Seger.
Emile zijn muziek is een mengeling van rock, blues ,country en soul

Drums : Leon van Etten
Gitaar : Almar Fernhout
Gitaar : Johan Keeman
Keys : Frank Bilsen
Bass : Rick Nieuwenhuizen

Aanvang 16:00, vrij entree