BERGEN - Taverne Bergen staat de komende weken weer bol van de evenementen. Van een foto-expositie van Rob Overtoom mnaar DJ's op vrijdag en live-muziek op de zondagen.

Expositie

Rob Overtoom

Donderdag 8 juni - 6 juli

Rob Overtoom begon met fotograferen om zijn studie te bekostigen. Tijdens zijn studie in Amsterdam ging hij in de weekends vaak/regelmatig de kleine zalen af met Fer Abrahams, journalist van muziekkrant Oor, op zoek naar (veel)belovende beginnende groepen. Zijn foto's vielen meteen op.

Zodoende vertrokken ze samen in het voorjaar van 1980 naar de US om ook daar voor Oor veelbelovende beginnende groepen uit te checken.

Later werd hij uitgenodigd voor concerten van bekende groepen, zoals Led Zeppelin en voor festivals als Pink Pop en Torhout/Werchter.

Er zijn nogal wat parels uit zijn archief op te diepen. Verheug je bij deze expositie op een fraaie bloemlezing van zijn werk en niet eerder vertoond materiaal.

Optredens

Vrijdag 9 juni

Freestyler: Peter Parker, Checkpoint Charlie DJ

Deze vrijdag draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte cafe Checkpoint Charlie. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno.

Vanaf 22:00, vrij entree, 18+

Zondag 11 juni

Taverne Live: Rauw & Teder ( ex Roberto Jacketti, ex The Scene)

RAUW&TEDER zal bij sommigen associaties oproepen van de sfeer in een bordeel of wellicht de drang naar de roes van drank & drugs, naar de vlucht in de nacht of wellicht een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze. De eeuwige tegenstelling tussen de lusten en de lasten. Het leven van een muzikant kent ook zulke tegenstellingen zoals het eindeloze reizen, door weer en wind, vaak tot diep in de nacht, en de magie van het op een podium spelen.

Hoe rock & roll het ook geweest zou zijn: het was niet in een bordeel, maar in de kleedkamer van een popcentrum waar Jeroen Booy (ex- The Scene, Roberto Jacketti & the Scooters) en Bart Minderman (ex- Vandenacht) elkaar ontmoetten.

Booy en Minderman besloten samen een eigen repertoire te schrijven. Zo werden er deze zomer een kleine 20 nieuwe songs geschreven en opgenomen. In het verlengde van eerdere bands spelen ze stevige rock & roll met strakke drumpartijen en harde gitaren. Hier stopt verder iedere vergelijking met het verleden.

Bij RAUW&TEDER staat de band garant voor de belofte RAUW. In de teksten passeren allerlei liefdesperikelen, vaak met enige zelfspot. Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening. De combinatie van hard en zacht, rauw en teder resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herinnerd wordt aan Iggy Pop, AC/DC, soms een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.

Op dit moment beleeft de band een vliegende start, is volop bezig met try-outs en de opnames zijn nog niet afgerond of er zijn al optredens geboekt, waaronder drie voorprogramma's bij De Dijk in Paradiso. Tevens staat er een radio-interview in de agenda en ontwikkelen zich al contacten met het clubcircuit in België. RAUW&TEDER is een kersverse Nederlandse band, nog volop in ontwikkeling, barstend van rauwe ambitie en met tedere toekomstplannen.

Bezetting:
Jeroen Booy – Drums
Bart Minderman – Zang
John Kwee – Bas
Maarten de Vries – Gitaar
Luke de Boer – Gitaar

Aanvang 16:00, vrij entree

Vrijdag 16 juni

Freaky Friday met Michael en Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie.

Vanaf 22:00, vrij entree, 18+

Zondag 18 juni

Taverne Live: Turmoil

Turmoil is een jonge band die de klanken van Americana en Roots uit de US naar Nederland haalt. Laat je meeslepen door rauwe teksten, gitaar/banjo routines, vocale harmonieën. Een band die voelt als een fijn ingedragen spijkerbroek!

Aanvang 16:00, vrij entree