Donderdag 24 november

POPKWIS!


Test je muziekkennis met Steef van Leeuwen, dit wordt een heel boeiende quiz met mash ups, covers, samples en uitsmijters. Het feest der herkenning gaat wederom hand in hand met enkele hersenbrekers.
Zo hoor je nog eens iets nieuws en is natuurlijk uiteindelijk iedereen een winnaar!
De wisselbokaal en versnaperingen zijn in da house.

Entree gratis, aanvang 20:30

Vrijdag 25 november

THANK GOD IT'S FRIDAY!

Check: https://www.youtube.com/watch?v=yjQETalRpdg

DJ's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblerbaar en dansbaar is. Het maakt niet uit of het 70's , 80' 90's of 00's is, als het maar knalt en beweegt. Dansen!!!

Entree gratis, aanvang 22:00, tot 03:00, 20+

Zondag 27 november

TAVERNE LIVE: ROSS CURRY

In de vroege jaren '90 wordt in Amsterdam de band Spo Dee O Dee opgericht. Zanger/gitarist Ross Curry is de onbetwiste leider van het trio dat geïnspireerd door 60's en 70's gitaarrock inspeelt op de nieuwe belangstelling voor rock en funk. Opgegroeid in Liverpool klinkt Curry's zang krachtig en authentiek. Al snel meldt Spo Dee O Dee zich in de voorhoede van de Nederlandse rockscene. Ze toeren twee jaar door Europa en brengen de albums 'Going Walkabout' ('91) en 'Second Coming' ('93) uit. De single 'Lady Sleep' van Second Coming is wekenlang te horen op de radio.

In 1996 brengt Curry zijn solo-debuut 'Doolally' ('96) uit. Met zijn nieuwe band Shamus tourt hij door Nederland. Er volgt nog een (self-titled) album aan het eind van de '90's en dan trekt Curry zich terug in de studio..

Met de rock-opera 'Ren, Lenny, Ren' van Acda en de Munnik krijgt Ross Curry in 2004 een nieuwe kans bij een groot publiek. Een ander publiek ook, dat zich vergaapt aan zijn zang en gitaarspel. Een jaar later verschijnt een selectie songs op het album 'Hope Springs Eternal'.

Collega's uit de muziekscene weten Ross Curry altijd te vinden voor tribute-sessions en korte projecten (zo is Curry al vijftien jaar een graag geziene gast op de Zwarte Cross, waar veel coverbands optreden), maar het duurt tot 2019 voordat zijn eigen, niet uitgebrachte werk op het bureau van het Amsterdamse label Zip Records terecht komt. Nog hetzelfde jaar neemt hij zijn demo's opnieuw op. In maart 2021 verschijnt het album 'Blind Samson Eye', digitaal en op vinyl. Vier van zijn singles, die door het jaar 2020 worden gereleased eindigen in de top 5 van de Indie Chart (Indie XL). 'Wake Up Dead' haalt zelfs de eerste plaats. 'Most Beautiful' en 'Hearts and Guns' komen op grote playlists terecht maar door de Covid lockdowns volgt er geen tour.

De gedwongen isolatie inspireert hem tot het schrijven van meer nieuw werk en in maart 2022 verschijnt een eerste song van een beoogd album. Het nieuwe materiaal leunt op stevige grooves en 'The Suffering' stormt in vier weken tijd naar de nummer 1 positie van de Indie Chart. Op 20 mei 2022 verschijnt 'Deadended', de tweede single die ook in de top 5 komt. De laatst uitgekomen single 'If you don't sleep' is begin september de hoogste nieuwe binnenkomer op 16 in de Indie Chart. Naar verwachting vindt de release van het album 'Tune On' volgend voorjaar plaats.

Check:

https://youtu.be/k8HBIzC6sQ4

https://youtu.be/o1zIwBnC7L0

Entree gratis, aanvang 16:00