BERGEN - Ook komend weekend belooft het weer fraai te worden in Taverne Bergen met de Freaky Friday en live-muziek.

Vrijdag 19 januari

Friday Night met DJ Barry Miracles

Deze vrijdag draait DJ Barry Miracles in de Taverne. Normaal maakt hij het iedereen naar de zin in grand cafe Wonders. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait vooral soulvolle, broeierige dance. A good time is guaranteed for all!

Tussen 22.00 en 02.00 uur, 20+, gratis entree

Zondag 21 januari

Taverne Live: Funk Met Peren

In 1991 begonnen enkele leden uit een Bigband in Heemskerk hun eigen bandje met aanvankelijk eigentijdse eigenwijze muziek geïnspireerd op diverse stromingen. In de loop der jaren is de bezetting een beetje veranderd en is de muziekstijl meer gegroeid naar: "Soul, Funk and other danceables" waarbij de groove het tapijt vormt voor oorstrelende vocalen en een vet klinkende blazers-sectie, want die Bigband horns-sound vormt nog steeds een belangrijk ingrediënt.

Stijl, Inspiraties
Het motto is: Funk, Soul and other danceables waarbij je lekker mee kunt laten nemen in de groove en het lastig wordt om stil te blijven staan. Funk met Peren is niet op zoek naar de bekende deun maar speelt wel muziek waar je op kunt dansen.
Sommige nummers zul je herkennen, andere zijn anders dan je bent gewend en mogelijk zul je een aantal voor het eerst horen.

Voor enig houvast: nummers van- of geïnspireerd door: Incognito, Tower of Power, Prince, D'Angelo, Electro de Luxe and more of that stuff.

Bezetting
Funk met Peren bestaat tien doorgewinterde muzikanten die men ook ziet spelen in diverse andere bands en/of nog wel eens tegenkomt op een jamsessie.

Zang: Connie Ruiter (Castricum) + Anna Wildeman (Amsterdam)
Drums: Piet Bezuijen (Haarlem)
Bas: Rico Pattikawa (Amsterdam) *
Keys: Floris Liesker (Amsterdam) *
Gitaar: Rob Tuijtjens (Heemskerk)

Trombone: Frank Molenaar (Hoofddorp) *
Trompet: Marco Jonk (IJmuiden) *
Sax + Vocals: Rob de Jeu (Beverwijk)
Sax + Vocals: Bert Ramaakers (Beverwijk)

Aanvang 16:00, vrij entree