BERGEN - Het sfeervolle dorpshart van Bergen staat op het punt om drie dagen lang te genieten van de lekkerste gerechten tijdens Heerlijk Bergen. Na 4 jaar van afwezigheid is Heerlijk Bergen eindelijk weer terug en vormt de historische Ruïnekerk het bruisende middelpunt van een laagdrempelig foodfestival met live optredens, lokale foodtrucks, een wijnbar en een uitgebreide kinderhoek.


De negen foodtrucks worden gerund door lokale ondernemers en de bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan heerlijke gerechten en smaken. Van exotische lekkernijen tot hartige favorieten, het festival biedt voor ieder wat wils. Laat je culinair verrassen en geniet van de verscheidenheid aan gerechten die met passie worden bereid door de enthousiaste foodtruckchefs.

Naast het smaakvolle aanbod van gerechten kunnen bezoekers ook genieten van livemuziek van lokale artiesten. Het podium, dient als het kloppende hart van het festival, waar lokale bands en muzikanten voor een bruisende en levendige sfeer zorgen. Van live muziek tot DJ’s, de muzikale lineup vormt de perfecte soundtrack voor een gezellige en culinaire avond.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen bezoekers ook ontspannen en genieten van heerlijke wijnen bij de wijnbar. Of je nu een kenner bent of gewoon wilt genieten van een goed glas wijn, de wijnbar biedt een selectie van uitstekende wijnen die perfect passen bij de gerechten welke te verkrijgen zijn op het festival.

De kinderen meebrengen naar Heerlijk Bergen is ook geen enkel probleem. De kinderhoek is dagelijks tot 19 uur geopend en de kids kunnen onder begeleiding knutselen, schminken, spelletjes spelen of zwieren in de draaimolen.

"We zijn ontzettend enthousiast dat Heerlijk Bergen weer terugkeert rondom de Ruïnekerk ", zegt Yuhwi Hoebe, de organisator van het festival. "Met een combinatie van heerlijk eten, gezellige muziek en een levendige festivalsfeer, willen we een evenement creëren dat de zintuigen prikkelt en de mensen uit Bergen en omstreken samenbrengt”.

Heerlijk Bergen vindt plaats van 16 t/m 18 juni. Op vrijdag start het evenement om 16.00 uur en in het weekend om 13.00 uur. Heerlijk Bergen is tot 23.00 uur geopend en het gehele weekend gratis toegankelijk.