BERGEN - Op 8, 9 en 10 april 2022 staat Bergen NH in het teken van de korte film met het Holland Short Film Festival. Er zijn 9 thema-voorstellingen in twee filmzalen, restaurants en galeries bieden filmmenu's en er is een filmmuziek pianobattle. In totaal worden er ongeveer 50 films vertoond.

De films zijn gemaakt door internationale filmmakers en zijn vooraf door de jury geselecteerd uit een aanbod van ruim 400 films. De voorstellingen duren ongeveer anderhalf uur en hebben thema's zoals: Oorlog&Vrede, FeelGood, Reizen, Natuur&Milieu, Misdaad, Straf & Menselijkheid etc. Op de laatste dag wordt de Gouden Bergen Award tijdens een speciale voorstelling uitgereikt aan de beste film van het festival. Ook jong Bergens talent krijgt speciale aandacht.

Twee filmzalen, Tha Banque en De Taverne
De voorstellingen vinden plaats in de prachtige filmzaal in De Blinkerd in Schoorl en in De Harmonie in Bergen. In Galerie Tha Banque is een speciale voorstelling met tapas. In cafe De Taverne een pianobattle plaats: 'speel de muziek onder de film'.

Programma
Het programma vind je op de website www.hollandfilmfestival.nl. De voorstellingen in De Blinkerd worden georganiseerd in samenwerking met Filmhuis Schoorl. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Kaarten bestellen:
Kaarten voor een voorstelling zijn slechts 7,50 euro. Je kunt kaarten bestellen via de website van het Holland Short Film Festival.

De komende weken zullen we je informeren over voorstellingen, filmmakers en aangesloten restaurants voor speciale filmmenu's.