BERGEN - Het Tarisio Strijktrio met “muziek vanaf de Renaissance tot de 20e eeuw”

In een reis langs de grote muzieklanden van Europa speelt het Tarisio Strijktrio composities van beroemde, en van onbekende meesters: Haydn en Schubert, maar ook Crémont en Andersson.

Luigi Tarisio (1796-1854) was een Italiaanse verzamelaar van strijkinstrumenten. Zijn collectie had van alle grote Italiaanse vioolbouwers de mooiste instrumenten die hij, verkleed als eenvoudige meubelmaker en speelman, in dorpjes vond en goedkoop kocht. Vervolgens reisde hij als edelman naar Parijs waar hij af en toe iets verkocht aan de grote vioolbouwhuizen.

De leden van het Tarisio Strijktrio spelen al jaren samen bij diverse gelegenheden in kleine en grotere bezettingen. Van de Mattheus Passion van Bach tot een concert van Lee Towers in Ahoy: elke muziekstijl wordt met het grootste plezier omarmd en gespeeld. Het concert op 28 april is een mooie gelegenheid voor hen om naast bekende werken ook een paar ‘nieuwe’ composities in te studeren en uit te voeren.

Programma:
Om 10.00 uur: zaal open en ontvangst met koffie en appelgebak.
Om 10.30 uur: aanvang concert, 2 x 20 minuten met tussendoor een korte pauze.
Einde rond 12.00 uur.

Toegangsprijs: 12,50 incl. koffie + appelgebak.

Kaartverkoop aan de zaal of online: https://www.ticketkantoor.nl/events/deblinkerd

Dorpscentrum De Blinkerd,
Heereweg 150, 1871 EM Schoorl,
tel. 072 509 2068.
Alle informatie staat op onze website: www.deblinkerdschoorl.nl

De Blinkerd is goed bereikbaar met openbaar vervoer, met de auto en de fiets. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en u hoeft geen steile trappen te beklimmen.